Φεστιβάλ Σκύλου στη Θεσσαλονίκη: Όλοι οι φίλοι του σκύλου είναι εδώ! (ΦΩΤΟ)

Όλοι οι φίλοι του σκύλου σήμερα και αύριο έχουν την τιμητική τους στη Θεσσαλονίκη, στο «International Dog Festival- Thessaloniki 2016» στη ΔΕΘ και το περίπτερο 13. Με δωρεάν πρόσβαση για τους επισκέπτες θα έχετε την ευκαιρία από το να υιοθετήσετε, μέχρι να γνωρίσετε τον «χαρακτήρα» του σκύλου, ενώ το κορυφαίο event είναι οι διαγωνισμοί και επιδείξεις.

Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί με την οικογένεια σας, τα παιδιά σας και τους φίλους σας την μεγάλη γιορτή για τον σκύλο. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία «Well Done» με τη πολύτιμη αρωγή και συνεργασία του Κυνοφιλικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει Διπλή Διεθνή Έκθεση Σκύλων. Το διήμερο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στη Δ.Ε.Θ.- Helexpo, Περίπτερο 13 και αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς και το σημείο συνάντησης όλων των φίλων του σκύλου.

Το typosthes.gr μίλησε με τον διοργανωτή του «International Dog Festival- Thessaloniki 2016» κ. Βασίλη Γουλιέλμο.  Όπως μας είπε, το φεστιβάλ  πραγματοποιείται για 6η φορά (εναλλάξ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και στο πλαίσιό του πραγματοποιείται η έκθεση μορφολογίας σκύλου αλλά και άλλες δραστηριότητες, όπως κυναθλήματα, τεστ προσωπικότητας σκύλου και άλλα. Στην έκθεση μορφολογίας συμμετέχουν 600 σκύλοι ενώ  120 συμμετοχές υπάρχουν στα κυναθλήματα.

Τι είναι η έκθεση μορφολογίας σκύλου

Στο πλαίσιο της έκθεσης μορφολογίας, ο σκύλος κρίνεται βάσει διεθνών στάνταρτ που έχει ορίσει η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία ανάλογα με το πρότυπο της φυλής. Συμμετέχουν περίπου 100 διαφορετικές φυλές σκύλων και υπάρχει διεθνής συμμετοχή. Ο κριτής επιλέγει τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα ώστε να χρησιμοποιηθούν στην αναπαραγωγή για τη βελτίωση της κάθε φυλής.  Δηλαδή, οι νικητές είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα του προτύπου τα οποία χρησιμοποιούνται προς αναπαραγωγή.

Πέρα από την έκθεση μορφολογίας  στο Φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα και άλλες δραστηριότητες, όπως παρουσίαση κυναθλημάτων  (Agility, Mondioring, IPO, Έρευνα και Διάσωση). Επίσης μπορεί ο ιδιοκτήτης να δοκιμάσει  ο ίδιος Agility μέσα στους στίβους με το δικό του σκύλο και να μάθει από εκπαιδευτές. Επίσης θα γίνει παρουσίαση της φυλής των Cavalier και διάφορα παιχνίδια με αυτά. Ακόμη θα γίνουν δράσεις για παιδιά και ενημέρωση από την φιλοζωική ομάδα Ζω.Ε.Σ. με τίτλο «Ζωο… φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης».  Αξιοσημείωτο είναι ότι θα γίνει και Γιορτή Υιοθεσίας από το Καταφύγιο Ζώων Θεσσαλονίκης και το Δήμο Κατερίνης σήμερα 18.00-19.30.


Ακόμη, θα υπάρχει η δυνατότητα τεστ χαρακτήρα, δηλαδή κάποιος θα μπορεί να ρωτήσει εκπαιδευτές για το χαρακτήρα του σκύλου του ώστε να τον γνωρίσει καλύτερα και να μάθει για τη σωστή σχέση του ανθρώπου και του σκύλου. Η επόμενη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το 2017 σε συνεργασία με την έκθεση Zootechnia.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Αλλά για να μπει κάποιος στο Περίπτερο 13 με το σκύλο του, είναι απαραίτητο το ζώο να έχει μικροτσιπ και βιβλιάριο υγείας να έχει κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο, να έχει το λουρί του και ο σκύλος να κυκλοφορεί δίπλα στον ιδιοκτήτη.

Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 20.00.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο +30 210 7794529, αλλά και την σελίδα στο Facebook εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα στίβων. 

M.K.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: