Φέρνει «χρυσάφι» ο Μανωλάς στον Ολυμπιακό


Ραγδαία άνοδο έχουν παρουσιάσει οι μετοχές του Κώστα Μανωλά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Έλληνας αμυντικός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Ρόμα και ήδη αρκετοί σύλλογοι μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτό των «τζιαλορόσι» πλέον να τον έχουν σε περίοπτη θέση στα μεταγραφικά κιτάπια τους.

Σε περίπτωση που ο διεθνής στόπερ πάρει μεταγραφή ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί κι άλλα χρήματα από την μετακίνησή του.

Ειδικά δε σε περίπτωση που η μεταγραφή του ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ τότε οι ερυθρόλευκοι θα βάλουν ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία τους.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα “Footballleaks” έφερε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο έχει υπογράψει ο Ολυμπιακός με τη Ρόμα για την μεταγραφή του διεθνούς άσου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πάρει το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από την μεταγραφή του παίκτη το 2014, καθώς και άλλο ένα εκατομμύριο από μπόνους. Πρόκειται για 500.000 ευρώ για κάθε χρόνο που ο Μανωλάς έχει αγωνιστεί σε περισσότερες από 20 αναμετρήσεις της ιταλικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα στην περίπτωση που ο Μανωλάς μείνει και του χρόνου στην Ρόμα ο Ολυμπιακός θα πάρει άλλα 6,5 εκατ. ευρώ. Είναι χρήματα που βάσει της ισχύουσας συμφωνίας θα πρέπει να λάβει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση μεταγραφής του παίκτη το καλοκαίρι, όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός θα πάρει το 50% από τα χρήματα που θα εισπράξουν οι Ρωμαίοι. Αυτή η συμφωνία στο συμβόλαιο έχει χρονική προθεσμία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ήδη εισπράξει 7,5 εκατ. ευρώ και υπάρχει η προοπτική να πάρει πολύ περισσότερα. Στην συμφωνία αναφέρεται πως «ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 6,5 εκατ. ευρώ από την μεταγραφή του, σε περίπτωση που το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το 50% της πώλησής του.

Ειδάλλως, θα λάβει το 50% της πώλησης. Σε κάθε ένα από τα δύο σενάρια, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του τα περισσότερα δυνατά χρήματα που θα προκύψουν από την εκάστοτε συμφωνία».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: