Family Affair: Koσμήματα που περνούν από γενιά σε γενιά και κουβαλάνε μαζί τους την αγάπη

Όταν η ιστορία της οικογένειάς σου ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου μέσα από εντυπωσιακά μενταγιόν και κομψά δαχτυλίδια, τότε ξέρεις πως πρέπει να προσθέσεις και το δικό σου λιθαράκι λάμψης.

«Αυτό είναι οικογενειακό κειμήλιο, πρόσεχε μην το χάσεις»: μία πρόταση που έχω ακούσει πάρα πολλές φορές να βγαίνει από τα χείλη της μητέρας του. Για την ακρίβεια ίσως την ακούω κάθε φορά που της ζητάω κάποιο κόσμημα από την μπιζουτιέρα της. Το δαχτυλίδι με πέτρα από κεχριμπάρι ήταν το δώρο του παππού μου στη γιαγιά μου στην πρώτη τους επέτειο. Τα χρυσά, σκαλιστά σκουλαρίκια της τα χάρισε την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη τους, η μητέρα μου. Το βραχιόλι από σμάλτο, της προ-γιαγιάς μου ήταν το μόνο ενθύμιο που είχε καταφέρει να κρατήσει από τη δική της μητέρα και τα χρυσά μανικετόκουμπα που φορούσε ο παππούς μου στον γάμο του θα μπορούσαν να γίνουν πρώτης τάξεως σκουλαρίκια… αν με άφηνε η μητέρα μου να τα ακουμπήσω.
Family Affair: Koσμήματα που περνούν από γενιά σε γενιά και κουβαλάνε μαζί τους την αγάπη
«Τα κοσμήματα δεν είναι μόνο για λούσο», μου λέει ακόμα και σήμερα γελώντας. «Τα κοσμήματα είναι η ιστορία μας, άλλοι την έχουν φυλαγμένη μέσα σε ξύλινα κουτιά με γράμματα, φωτογραφίες και σημειώματα. Εμείς την έχουμε στο μπουντουάρ μου», εξηγεί την ώρα που φοράει τις πέρλες που τις έχει φέρει η αδερφή της γιαγιάς μου από την Αίγυπτο λίγο μετά τον πόλεμο του ’40. Και εκτός από την πορεία της οικογένειάς μου έως σήμερα, κρύβουν μέσα τους και πολλή αγάπη. Δώρα επετείων, γεννήσεων, αποφοιτήσεων. Κομμάτια που έχουν αγοραστεί από ταξίδια στο εξωτερικό ή από τα πρώτα χρήματα από την εργασία (true story: η αδερφή μου με τον πρώτο της μισθό αγόρασε ένα βραχιόλι Pandora με ένα μόνο charm πάνω του), δημιουργούν ένα άτυπο οικογενειακό χρονοδιάγραμμα που δείχνει πως οι σπουδαιότερες στιγμές της ζωής μας μπορούν να είναι και υπέροχα μοναδικές και λαμπερές.
Family Affair: Koσμήματα που περνούν από γενιά σε γενιά και κουβαλάνε μαζί τους την αγάπη
«Τα φετινά Χριστούγεννα θα γίνω και εγώ μέρος αυτής της ‘οικογενειακής παράδοσης΄’ μαμά», της είπα ενώ την έβλεπα να φοράει μία χρυσή καρφίτσα της γιαγιάς μου πάνω από το σακάκι της. «Θα πάρω και σε σένα και στην αδερφή μου δώρα από τη νέα συλλογή Pandora, δώρα που έχουν αιχμαλωτίσει τις καλύτερες στιγμές μας». Έτσι λίγες μέρες αργότερα, κάτω από το οικογενειακό μας δέντρο βρισκόντουσαν δύο μικρά, λευκά κουτιά. Το ένα είχε μέσα του ένα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια από ασήμι 925 με κυβική ζιρκόνια, από την Christmas Collection της Pandora, για τη μητέρα μου που πάντα έλεγε πως «τα μεγάλα σκουλαρίκια ταιριάζουν σε γυναίκες με καρέ μαλλιά»… σαν και αυτήν! Και το άλλο κουτάκι είχε το δώρο της μεγαλύτερης αδερφής μου: ένα μενταγιόν με ένα αστέρι από κυβική ζιρκόνια. Όταν ήμασταν πιο μικρές ο μπαμπάς μου μας έλεγε χαϊδευτικά «τα αστεράκια του» και ακόμα και σήμερα είναι στιγμές που πειράζουμε η μία την άλλη με αυτό το nickname.
Family Affair: Koσμήματα που περνούν από γενιά σε γενιά και κουβαλάνε μαζί τους την αγάπη
Όταν άνοιξαν τα δώρα τους συγκινήθηκαν και οι δύο. Η Pandora, άλλωστε, ξέρει πως να συγκινεί και πως να αναδεικνύει τις καλύτερες στιγμές και σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Πάνω σε αυτήν τη φιλοσοφία βάσισε τη νέα της συλλογή, «Moments», και εμείς στην οικογένειά μας έχουμε μάθει να τιμάμε και τις παραδόσεις αλλά να μην χάνουμε και τις «Στιγμές» #diplis.

Info: Οnline αγορές στο pandorashop.gr | Ανακαλύψτε το πλησιέστερο κατάστημα Pandorawww.pandora.net/el-gr/stores

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: