Φανταστικός Ράικονεν! – Πήρε αναβολή η στέψη!

Ο Κίμι Ράικονεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο  Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στο Austin του Texas.

Ο Φινλανδός πιλότος, ο οποίος ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση, κατάφερε να προσπεράσει τον Λιόυις Χάμιλτον με Mercedes και με τη σωστή στρατηγική (σ.σ. επιτέλους!) της Ferrari, είδε πρώτος την καρό σημαία!

Ο Κίμι προσπέρασε δύο φορές τον Βρετανό πιλότο! Μία στην εκκίνηση με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα αλλά η πιο σημαντική ήταν από τη στρατηγική της Scuderia!

Οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας, παρότι είδαν τον Χάμιλτον να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών τη στιγμή που υπήρχε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, αποφάσισαν να κρατήσουν στην πίστα το δικό τους οδηγό.

Ο πιλότος της Mercedes με φρέσκα ελαστικά έκανε ταχύτερους γύρους, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τον Κίμι! Εκείνη τη στιγμή, η Ferrari φωνάζει μέσα τον Κίμι και του λέει: «Μην ανησυχείς, με αυτά τα ελαστικά θα πας μέχρι το τέλος, ενώ o Λιούις θα μπει για ακόμα μια αλλαγή».

Και έτσι έγινε! Ο Χάμιλτον, ο οποίος ήταν πρώτος, είδε τα ελαστικά του να τον εγκαταλείπουν. Οι μηχανικοί του τον φώναξαν για αλλαγή και ο Κίμι , ο οποίος πετούσε στην πίστα, πέρασε στην πρώτη θέση την οποία διατηρήσει μέχρι το τέλος!

Ίσως η μοναδική φορά στη φετινή σεζόν, που λειτούργησε η στρατηγική της Ferrari!

Ο Ράικονεν, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από 113 αγώνες! τελευταία του νίκη ήταν το 2013 στην πίστα της Αυστραλίας, όταν έτρεχε με το μονοθέσιο της Lotus.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ο οποίος έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα! Ο Ολλανδός, παρότι εκκινούσε από την 18η θέση, κατάφερε να περάσει όποιον βρήκε μπροστά του και να ανέβει δεύτερος! Μάλιστα, στους τελευταίους γύρους, ο Φερστάπεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του, παίζοντας εκπληκτική επιθετική… άμυνα απέναντι στον Χάμλιτον!

Με τον Λιούις Χάμιλτον τρίτο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) τέταρτο, η υπόθεση τίτλος παρέμεινε ανοικτή και αναμένεται να κριθεί στο επόμενο Grand Prix που θα γίνει στο Μεξικό. Ο Βρετανός πιλότος παραμένει φαβορί, καθώς βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή.


Τα σημερινά αποτελέσματα:


Οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές:

Φανταστικός Ράικονεν! — Πήρε αναβολή η στέψη! gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: