Έχουμε στα χέρια μας τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων. – Σουλτς

Έχουμε στα χέρια μας τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων. – Σουλτς

Έχουμε στα χέρια μας τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων.   Σουλτς

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την Ελλάδα, δήλωσε ότι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το χρονικό πλαίσιο είνι πολύ τεχνό και δεν αφορά μόνο ένα , αλλά αφορά όλους. Αυτή η συμπύκνωση του χρόνου είναι σπάνια και πρέπει να λάβουμε αποφάσεις που θα έχουν άμεσες επιπτώσεις και θα εμφανιστούν οι επιπτώσεις αυτές. Είναι κομβικό αυτό που θα γίνει σήμερα το βράδυ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν διακυβεύεται η ευρωζώνη σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας τόνισε:

Κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Τα περισσότερα κράτη θέλουν την Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη και η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε, ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν ότι το δεν είναι πια ρίσκο, δεν είναι κάτι που αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη.

Η πλειοψηφία πιστεύει ότι το Grexit δεν είναι εναλλακτική και δεν είναι δυνατό να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος της χώρας για κάποια από το είπε ο κ. Σουλτς, αναφορικά με την πρόταση Σόιμπλε για 5ετές Grexit. Ωστόσο τόνισε ότι προϋπόθεση για να γίνει πράξη η πρόταση Σόιμπλε, είναι να την δεχτεί η Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν το δέχεται και επομένως δεν πρέπει να επιμένουμε σε ένα τέτοιο σενάριο.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση της χώρας μας και το τρίτο πρόγραμμα είπε:

Μόνο αν αρχίσουν συζητήσεις για τρίτο πρόγραμμα, μπορούμε να μιλάμε για χρηματοδότηση. Αλλιώς οι καταστροφές που θα έρθουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα είναι τεράστιες προειδοποίησε και είπε ότι ζήτησε από τους ηγέτες της ευρωζώνης να εξετάσουν σοβαρά την κατάσταση στην Ελλάδα για να αποφασίσουν.

Για την ασυμφωνία στο είπε ότι Θα ήταν καλό να έχουμε μια συμφωνία. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει διάθεση συμβιβασμού, αλλά θα πρέπει και η Ελλάδα να κάνει συμβιβασμούς και η Ευρώπη.

Έδω διακυβεύονται πάρα πολλά και είναι πολλά αυτά που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Ε.Ε. θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι μια δύναμη που μπορεί να λύσει τα δικά της προβλήματα και ότι μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα και να δείξει το ειδικό της βάρος προς τα έξω.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αποψινές αποφάσεις:

Έχουμε στα χέρια μας τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων. Ευθύνονται πολύ οι ελληνικές αρχές, αλλά ευθύνονται και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να υπάρχει η βούληση της Ελλάδας να ανταποκριθεί, καθώς και η ετοιμότητα των κρατών-μελών να λάβουν υπόψιν την πολύ κρίσιμη κατάσταση στη χώρα. Πρέπει να βρεθεί ισορροπία και από τις δύο πλευρές επισήμανε.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: