Έχασε πάνω από 70 κιλά μέσα σε 9 μήνες χάρη στα social media [φωτο]

Ο Μπεν Πάμεντ από τη Νέα Ζηλανδία υποσχέθηκε στον εαυτό του να βγει νικητής από τη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη και τα παραπανίσια κιλά του και τα κατάφερε.

Ο νεαρός ζύγιζε περίπου 110 κιλά και είχε καλή φυσική κατάσταση, αφού στο παρελθόν ήταν αθλητής. Δυστυχώς, κάποια στιγμή τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσει τον αθλητισμό και να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Μπεν έφτασε να ζυγίζει 142 κιλά και αυτό τον οδήγησε στην κατάθλιψη, καθώς εγκατέλειψε εντελώς τον εαυτό του. Σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε στο σημείο να κρύβεται στα δωμάτια ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Απέφευγε τις κοινωνικές συναναστροφές, δεν έβγαινε από το σπίτι, ούτε πήγαινε στις οικογενειακές συναθροίσεις.

Όπως λέει τώρα, ήταν δυστυχισμένος με όλα, μέχρι που αποφάσισε ότι δεν άντεχε άλλο την αυτολύπηση και τα αρνητικά συναισθήματα. Αν και είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν αλλά δεν τα είχε καταφέρει, τώρα ήταν αποφασισμένος να ζήσει όμορφα.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες ήταν αρκετά δύσκολες, κυρίως ψυχολογικά, καθώς μαχόταν να μην χάσει τη συγκρότησή του και να μείνει προσηλωμένος στον στόχο του. Ξεκίνησε θέτοντας μικρούς στόχους. Προσπάθησε να παραμείνει στις 1.800 θερμίδες καθημερινά επιλέγοντας ψωμί, αυγά, ψάρι, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Άρχισε να γuμνάζεται 30-40 λεπτά καθημερινά κι έβγαλε το δικό του πλάνο, κάνοντας στατικό ποδήλατο και cross fit.

Χάνοντας βάρος δεν ήθελε να παραιτηθεί από την προσπάθεια και σε αυτό το βοήθησαν τα social media. Όσο αναρτούσε φωτογραφίες όπου δεχόταν εμψυχωτικά μηνύματα τόσο προσπαθούσε περισσότερο. Και οι προσπάθειές του έφεραν τρομερά αποτελέσματα. Έπειτα από 9 μήνες κατάφερε να χάσει 71 κιλά και να είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχική και φυσική κατάσταση από ποτέ.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: