Έρχεται νέα μηχανή αναζήτησης για θέματα που αφορούν τα ΑΠΕ!!

Έρχεται νέα μηχανή αναζήτησης για θέματα που αφορούν τα ΑΠΕ!!Η Διεθνής Υπηρεσία Ανανεώσιμης Ενέργειας πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο εργαλείο διαδικτυακής ενημέρωσης πάνω στις ΑΠΕ.

Στόχος είναι η πλατφόρμα με την ονομασία REsource να λειτουργήσει σαν τη μηχανή αναζήτησης αποτελεσμάτων Google. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητούν στοιχεία σχετικά με τις ΑΠΕ, δίχως να ταλαιπωρούνται από άσχετες ειδήσεις και αποτελέσματα, όπως συμβαίνει σήμερα στις καθιερωμένες μηχανές αναζήτησης. Επίσης, φιλοδοξεί να παράσχει επικαιροποιημένα στοιχεία, απαραίτητα για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί έγκαιρα.

Όπως εξηγεί η υπηρεσία, η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ κινείται ταχύτερα από τις διαθέσιμες πληροφορίες για την παρακολούθηση και ανάλυσή του. Μέχρι σήμερα, οι πληροφορίες αυτές ήταν διεσπαρμένες και θεωρούνταν δύσκολες στην πρόσβαση, λιγότερο λεπτομερείς και λιγότερο ακριβείς σε σύγκριση με την πληροφόρηση για την συμβατική ενέργεια. Αυτό το έλλειμμα πληροφόρησης δημιούργησε ένα ψευδώς αβέβαιο περιβάλλον για τους επενδυτές και έδωσε τροφή για παρανοήσεις στην κοινή γνώμη.

Κοινός στόχος είναι να υποστηρίξουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την επενδυτική εμπιστοσύνη, αλλά και να επιταχύνουμε την υιοθέτηση των τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας καταλήγει η υπηρεσία.

Το εργαλείο θα περιλαμβάνει πληροφόρηση ανά χώρα, θα ενημερώνει για τις τελευταίες τάσεις στις ΑΠΕ και θα παρέχει αναλύσεις για τις τάσεις που επικρατούν στις ΑΠΕ συνδυαστικά με ένα γραφικό περιβάλλον που θα αποτελείται από χάρτες και διαγράμματα.

Το REsource θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της 5ης συνέλευσης της IRENA.

Πηγή:

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: