«Έργο τζιχαντιστή πιλότου η συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia»

Νέα τροπή λαμβάνει το θρίλερ της πτήσης MH730 των μαλαισιανών αερογραμμών, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα, το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης στη θάλασσα, βρισκόταν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Λάρι Βανς, ειδικό αεροπορικών δυστυχημάτων, το συγκεκριμένο εύρημα δίνει ισχυρό προβάδισμα στη θεωρία ότι η συντριβή οφείλεται είτε σε τζιχαντιστή πιλότο, είτε σε αεροπειρατή.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο «Nine Network», κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε ένα πτερύγιο (flaperon) στα ανοικτά της Μαδαγασκάρης.

Το πτερύγιο αυτό, ήταν σε θέση προέκτασης, το οποίο σημαίνει ότι το αεροσκάφος εκτελούσε ελεγχόμενη πτήση κατά την πρόσκρουσή του στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Βανς, η επέκταση του πτερυγίου πραγματοποιείται όταν το αεροσκάφος προσπαθεί να προσγειωθεί, μέσω ενεργοποίησης ενός διακόπτη, ο οποίος δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει όταν υπάρχει ένα έκτακτο μη προγραμματισμένο γεγονός.

Η πτήση MH730, στην οποία επέβαιναν 239 άτομα, εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το 2014, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: