Επιβεβαιώνει «μεμονωμένες συζητήσεις» για τη Σένγκεν ο Γ. Μουζάλας

Τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, έδωσε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας.
«Η λύση θα είναι δύσκολη και δεν θα είναι εκδρομή κολεγίου στο δάσος» τόνισε. Σημείωσε πάντως ότι ο ίδιος όποτε είπε ότι θα λυθεί πρόβλημα (όπως στα νησιά ή στην πλατεία Βικτωρίας), δόθηκε λύση.
Επανέλαβε ότι τα χερσαία σύνορα φυλάσσονται απόλυτα και δεν υπάρχει ροή μεταναστών ή προσφύγων, ωστόσο, από τα θαλάσσια σύνορα η χώρα από τη στιγμή που οι πρόσφυγες ή μετανάστες φεύγουν από την Τουρκία, η ελληνική πλευρά είναι υποχρεωμένη να οργανώσει επιχείρηση διάσωσης.
Στην παρέμβασή του ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν μεταξύ δύο επιτρόπων, αλλά εκτός επίσημης συζήτησης.
Πρόκειται όμως για χώρες που έχουν διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως η Ουγγαρία που υψώνουν φράχτες.
Τέλος, ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να παραμείνει στη Ζώνη Σένγκεν, ενώ απέρριψε τα περί εγκλωβισμού μεταναστών στην χώρα μας.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: