Επίθεση κατά πάντων από τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή

Επίθεση κατά πάντων από τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή

Επίθεση κατά πάντων από τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή
Ο κ. Κασιδιάρης επανέλαβε τη διαφωνία του για τις παράνομες προφυλακίσεις των μελών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για πληγή για τη δημοκρατία.

Έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, υπογράμμισε ο κ. Κασιδιάρης και ζήτησε να επιληφθεί για το θέμα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αλλά και το προεδρείο της Βουλής. Παράλληλα, έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα και ζήτησε από το νέο υπ. Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο να παρέμβει. Τέλος, ο κ. Κασιδιάρης ότι εκτός από προανακριτική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, πρέπει να συσταθεί και μια προανακριτική για την υπόθεση με τη ΧΑ.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι στον Ξηρό δίνονταν άδειες και έφευγε από τη φυλακή χωρίς συνοδεία, ενώ εμάς μας συνοδεύουν αστυνομικοί με πολυβόλα.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες και τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, ο κ. Κασιδιάρης σημείωσε ως θετική την πρώτη κίνηση του υπ. Εξωτερικών να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Ε.Ε. ενάντια στη Ρωσία, κίνηση που και η Χρυσή Αυγή στήριξε. Ωστόσο, όπως τόνισε ακολούθησε κυβίστηση και είπαμε ναι στο εμπάργκο.

Ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει με το Μνημόνιο, κάτι που ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού, και σε περίπτωση που υπάρξει ρήξη με τους εταίρους, πρέπει να προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή. Όσον αφορά την οικονομία, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, κάτι που είναι και η μόνη λύση για την ανάπτυξη της χώρας, όπως εκτίμησε ο βουλευτής.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν η παρατήρηση του βουλευτή, όταν ολοκληρώθηκε ο χρόνος που είχε και ζήτησε την ανοχή του προεδρείου: Στη φυλακή που βρίσκομαι, δεν έχω την δυνατότητα να υπολογίσω το χρόνο της ομιλίας μου.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: