Επίσκεψη στο πρώτο ελληνικό hotspot πραγματοποιούν Αβραμόπουλος και Άσελμπορν

Οι δύο άνδρες θα επισκεφτούν το κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια, καθώς και το κέντρο υποδοχής και καταγραφής στη Μυτιλήνη

Επίσκεψη στη Λέσβο και στο πρώτο το κέντρο πρώτης υποδοχής (hot spot) θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή από κοινού ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών και υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο το προσφυγικό. 

Οι δύο άνδρες
θα επισκεφτούν το κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια, καθώς και το κέντρο υποδοχής και καταγραφής στη Μυτιλήνη, ενώ θα δουν επί τόπου τη δραστηριότητα των ομάδων υποστήριξης του hot spot. Τα hot spots στη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικά μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

«Την περασμένη εβδομάδα είδαμε το άνοιγμα του πρώτου hotspot στην Ιταλία, και τώρα βλέπουμε το πρώτο hot spot να λειτουργεί στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή δέσμευση, η αλληλεγγύη και η ευθύνη στην πράξη. Είναι ένα σημαντικό ξεκίνημα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για την εφαρμογή hot spots και σε άλλες περιοχές, για την έναρξη των μετεγκαταστάσεων και τη βελτίωση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών. Είναι ένα επιπλέον σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συνολικά», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρουν στο μεταξύ οι Financial Times.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: