Εννέα παραβιάσεις της συριακής εκεχειρίας σε 24 ώρες από τους αντάρτες, «βλέπει» η Μόσχα

Εύθραυστη αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα η περίφημη απόφαση για κατάπαυση του πυρός στην πολύπαθη Συρία, τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, παρότι οι εχθροπραξίες σε ορισμένες περιοχές έχουν τερματιστεί.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Russia Today οι Ρώσοι παρατηρητές στη Συρία κατέγραψαν εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας μέσα σε μόλις 24 ώρες, επισημαίνοντας βέβαια πως σε γενικές γραμμές η κατάπαυση του πυρός τηρείται.

Οι Ρώσοι παρατηρητές βέβαια αποδίδουν τις παραβιάσεις στους αντάρτες και υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τα προάστια της Δαμασκού που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Russia Today στην Λαττάκεια μαχητές του Μετώπου της Αλ Νούσρα, που δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο της εκεχειρίας, εκτόξευσαν όλμους σε τοπικές δυνάμεις του στρατού, που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Την ίδια στιγμή, ένας καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδεύσει όχημα, σε περιοχή κοντά στη Χάμα, που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Παράλληλα, η αντιπολιτευτική επιτροπή High Negotiating Committee (HNC) «βλέπει» τη Ρωσία και τη Χεζμπολάχ πίσω από τουλάχιστον 15 παραβιάσεις της εκεχειρίας, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: