Ένας χρόνος μαζί! Συμβουλές για τις μέρες μετά την πρώτη επέτειο

Μετά τον πρώτο χρόνο κάθε ζευγάρι δοκιμάζεται από νέες προκλήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με το πάθος και την ένταση των πρώτων μηνών. Ποιες είναι αυτές οι προκλήσεις και τι μπορείς να κάνεις για τις ξεπεράσεις και να φτάσεις ευτυχισμένη στη δεύτερη ή και τη δέκατη επέτειο σας;

Η δύναμη της συνήθειας είναι ικανή να καταρρίψει κάθε ρομαντισμό και να σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι πού εξαφανίστηκε εκείνος ο άντρας που ερωτεύτηκες μια φορά το πάλαι ποτέ πριν από δώδεκα μήνες. Και η αλήθεια είναι ότι η αγάπη μόνη της δεν φτάνει για να σου δώσει την απάντηση. Όταν ένα ζευγάρι ξεπεράσει το ορόσημο του πρώτου χρόνου, καλό είναι να γνωρίζει τι πρέπει να περιμένει στο εξής αλλά και πώς να προστατεύσει τη σχέση φθορά.
Ορίστε λοιπόν οι πιο σημαντικές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε και οι δύο:

1. Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά
Τον καιρό των ερώτων των πρώτων όλα σού φαίνονται ρόδινα και μπορεί να κάνεις πολλές υποχωρήσεις για να ικανοποιήσεις τον καλό σου, με συχνές εκπληξούλες και χατίρια. Για να μπορέσεις να διατηρήσεις αυτό το πνεύμα της ανιδιοτέλειας και του ενθουσιασμού θα πρέπει να κρατήσεις ψηλά αυτόν τον πήχη και να μην παίρνεις τον άλλον για δεδομένο. Φυσικά, το ίδιο ισχύει κι από τις δύο πλευρές, αλλιώς δεν θα δέσει το γλυκό.

2. Οι καυγάδες είναι μέσα στο πρόγραμμα
Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια. Αργά ή γρήγορα όλα τα ζευγάρια μαλώνουν με κάποια αφορμή που μπορεί να προκύψει ξαφνικά ή με κάποιο θέμα που σέρνεται ήδη από τους πρώτους μήνες της γνωριμίας σας. Το σημαντικό εδώ είναι να μάθετε να ξεχωρίζετε ποια πράγματα είναι σημαντικά, ποια διορθώνονται και ποια όχι και να κάνετε τους αναγκαίους συμβιβασμούς εκεί που πρέπει. Και πάλι θα τσακωθείτε αρκετές φορές, αλλά εντωμεταξύ θα έχετε μάθει πώς να χρησιμοποιείτε τις διαφορές σας, για να λύνετε τα προβλήματα προς όφελος και των δυο σας, όχι ο ένας εις βάρος του άλλου.

3. Πηγαίνετε για ύπνο μαζί
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια φροντίζουν να πέφτουν στο κρεβάτι την ίδια ώρα, ακόμα κι αν δεν έχουν την ίδια ανάγκη για ύπνο. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία για τρυφερότητες που ενισχύουν τον έρωτα τους όσο περνάει ο καιρός. Γι’ αυτό όσο απασχολημένοι κι αν είσαστε, αν θέλετε να γεράσετε μαζί φροντίστε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα σας για να ξαπλώνετε την ίδια ώρα κι ας μένει ο ένας ξύπνος να σερφάρει στο κινητό.

4. Αναπτύξτε κοινά ενδιαφέροντα
Το σeξουαλικό πάθος γρήγορα ξεθωριάζει όταν το ζευγάρι δεν βρίσκει σημεία επαφής εκτός κρεβατοκάμαρας. Αντίθετα οι κοινές δραστηριότητες σας δένουν και εμπλουτίζουν συνεχώς τη σχέση σας με καινούργια ερεθίσματα και εμπειρίες. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε αρκετά πράγματα μαζί που σας δίνουν χαρά για να έχετε πάντα κάτι να συζητάτε και να κρατάτε ζωντανή τη φλόγα και στην κρεβατοκάμαρα.

5. Κρατάτε επαφή
Τα αγγίγματα και οι αγκαλιές είναι σημαντικές για κάθε ζευγάρι που θέλει να παραμείνει ερωτευμένο σε πείσμα του χρόνου που κυλά. Η στενή σωματική επαφή προσφέρει ασφάλεια και στους δύο και βοηθάει στον ψυχικό συντονισμό σας. Φροντίστε λοιπόν να περπατάτε πιασμένοι απ’ το χέρι και θα φτάσετε πολύ μακριά μαζί.

6. Δώσε έμφαση στα θετικά
Η εμμονή με τα λάθη και οι συνεχείς υπενθυμίσεις των ελαττωμάτων του συντρόφου μας οδηγεί στην επανάληψη της αρνητικής συμπεριφοράς και βαραίνει αβάσταχτα το κλίμα ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Αντίθετα, αν μάθετε να τονίζετε τα καλά στοιχεία ο ένας του άλλου, του προσφέρετε επιβεβαίωση και ταυτόχρονα θυμίζετε στον εαυτό σας τους λόγους που είσαστε μαζί. Έτσι, η θετική στάση παράγει θετική διάθεση και για τους δύο. Ο αρνητισμός δεν ταιριάζει στους ερωτευμένους.

7. Η τρυφερότητα είναι το κλειδί
Μην κρατάτε την ευγένεια σας μόνο για τα σαλόνια και τους ξένους. Όσο κουρασμένοι κι αν είστε, φροντίστε να δείχνετε τρυφερότητα ο ένας στον άλλον. Μάθετε να λέτε «καλημέρα» κάθε πρωί και ν’ αποχαιρετάτε ο ένας τον άλλον με μια αγκαλιά κι ένα «σ’ αγαπώ» όταν φεύγετε για τη δουλειά. Ακόμη κι αν έχετε τσακωθεί λίγα λεπτά πριν και συνεχίζετε να βγάζετε καπνούς, μην ξεχνάτε ποτέ να πείτε «καληνύχτα» πριν σας πάρει ο ύπνος. Μ’ αυτόν τον τρόπο δηλώνετε έμμεσα ότι η σχέση σας είναι πιο σημαντική από τους εγωισμούς κι ότι εξακολουθείτε να θέλετε αυτή τη σχέση, ο κόσμος να χαλάσει.

Είπαμε… το «για πάντα μαζί» χρειάζεται δουλειά για να γίνει «πάντα ευτυχισμένοι μαζί» που είναι και το ζητούμενο.

 

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: