Ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία ο Τζέρι Άνταμς

Ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία ο Τζέρι Άνταμς αφέθηκε ο Τζέρι Άνταμς. Σύμφωνα με το AP αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε ότι αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, ενώ λίγο αργότερα το BBC μετέδωσε ότι ο Τζέρι Ανταμς αφέθηκε χωρίς να του απαγγελθεί καμία .

Σημειώνεται ότι σάλο έχει προκαλέσει στην Βόρεια Ιρλανδία- αλλά και τη Βρετανία- η του ηγέτη του Σιν Φέιν, , για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ από τον IRA το 1972, στο Μπέλφαστ.

Το Σιν Φέιν είναι ο πολιτικός βραχίονας του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), που έχει μετεξελιχθεί σε συμβατικό.

Η σύλληψή του Άνταμς αφορά στην άλυτη υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ – χήρα και μητέρα 10 παιδιών- από μέλη του IRA, που εσφαλμένα, όπως αποδείχθηκε αργότερα, την θεωρούσαν ότι ενεργούσε ως κατάσκοπος των Βρετανών.

Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας και πρώην ηγέτης του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), δήλωσε ότι η σύλληψη του Άνταμς αποτελεί μια εσκεμμένη προσπάθεια «σκοτεινών» δυνάμεων —τις οποίες δεν κατονόμασε— στις τάξεις της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία και πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με τις εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν εντός του μηνός.

Πηγή:News.gr

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: