ΕΛ.ΑΣ.: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς που διακινούσαν παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα στο κέντρο της Αθήνας

Χρησιμοποιούσαν τα καταστήματά τους ως βιτρίνα για να παρέχουν στους «πελάτες» τα παράνομα έγγραφα

Οι Αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων  που  προμήθευαν παράνομα ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων,  χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα καταστήματα που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών έγινε της πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας (30/05). Φέρεται να παρείχα  έναντι αμοιβής, ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν  17 ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων διαφόρων τύπων, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, έξι τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις που αποτυπώνουν αποστολές χρημάτων, αποδεικτικά αποστολής και παραλαβής χρημάτων από και προς τρίτες χώρες( το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει τις 24.000 ευρώ), μαχαίρι με ξύλινη λαβή με μήκος λάμας 34 εκατοστά,  κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος, δύο  ψηφιακά μέσα αποθήκευσης με περιεχόμενο καταχωρήσεις ονοματεπώνυμων και χρηματικών ποσών, τρεις φορητοί υπολογιστές και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.


Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για τα αδικήματα της  κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Συνεληφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε.

Οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: