Εκτέλεση Βολών από «MLRS και RM – 70″…Με την Συνεργασία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών !

Μια απο τις καλύτερες  Στρατιωτικές συνεργασίες πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των πολλαπλών δυνατοτήτων της 1ης Στρατιάς και του Δ΄Σώματος Στρατού …Συνεργασία Πυροβολικού και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών  (Αεροχήματα (ΜΕΑ)

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, από 06 έως 08 Ιουνίου 2016, εκτελέσθηκαν εκπαιδευτικές βολές των Μοιρών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS και RM – 70, από  τις οργανικές Μοίρες Πυροβολικού της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του  Δ΄ Σώματος Στρατού.

Τα αποτελέσματα των Βολών αξιολογήθηκαν με τη μεταφορά εικόνας, σε πραγματικό χρόνο,(φώτο) στα Κέντρα Επιχειρήσεων από τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ) του Λόχου ΜΕΑ του Δ΄ Σώματος Στρατού, τα οποία εκτέλεσαν ταυτόχρονα με τις βολές πτήσεις αναγνώρισης.

Η δραστηριότητα αποτέλεσε το επιστέγασμα της εκπαίδευσης που διεξήχθη από τις Μονάδες Πυροβολικού και Διαβιβάσεων της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ και Δ΄ Σώματος Στρατού.

Να επισημανθεί οτι είναι η πρώτη φορά που τα ΚΔΠ έχουν εικόνα απο το πεδίο της Μάχης σε πραγματικό χρόνο ώστε να γίνει εκτίμηση της Κατάστασης απο τον Διοικητή των  Επιχειρήσεων !

Η εικόνα μπορεί να μεταδοθεί ταυτόχρονα στο  Στρατηγείο του Δ’ Σώματος αλλά και στο Γενικό επιτελείο Στρατού στην αίθουσα των επιχειρήσεων και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες των Επικοινωνιών της 1ης Στρατιάς !

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εφαρμοστεί σε όλες τις επόμενες ασκήσεις ….του Στρατού Ξηράς!

Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: