Εξάρχεια: Γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται η δικηγόρος, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των εκτενών επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Η γυναίκα υπέστη τον τραυματισμό ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην οδό Νοταρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της.

Η δικηγόρος, η οποία φέρεται να εκπροσωπεί την Ένωση Φωτορεπόρτερ, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αφού παρέμεινε μια ώρα στην ανάνηψη, λόγω της σοβαρότητας του χειρουργείου, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ καθώς οι γιατροί ανησυχούν εκτός από το ενδεχόμενο επιπλοκών μετά την επέμβαση και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πνεύμονές της μετά την εισπνοή χημικών.

Σε βίντεο του Euronews καταγράφονται οι πρώτες συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό της άτυχης δικηγόρου, η οποία ακούγεται να σφαδάζει, έχοντας τη φωτοβολίδα καρφωμένη στο δεξί της γόνατο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν να σβήσουν την φωτοβολίδα με ότι μέσο έχουν στη διάθεσή τους. Αρχικά, προσπάθησαν να σβήσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα και στη συνέχεια με τα πόδια, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγα λεπτά αργότερα, μετέφεραν τη γυναίκα στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, και όχι μόνο, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: