Εφοριακοί με βίλα και πισίνα είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Αν και ζούσε εδώ και χρόνια σε βίλα 600 τ.μ. με πισίνα και όλες τις ανέσεις στο Βαρνάβα, ζευγάρι εφοριακών είχε καταφέρει να μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ωστόσο δεν πλήρωνε ούτε και τους μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι δύο εφοριακοί έστησαν την τεράστια κομπίνα το 2011, όταν κατάφεραν να ενταχθεί η βίλα τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Όπως μεταφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, «έσπασαν» τη βίλα στο Βαρνάβα σε τρία μέρη: υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος. Αν και η βίλα είχε έναν μετρητή, κατάφεραν να εμφανίσουν άλλα 2 μαϊμού ρολόγια, ένα σε κάθε όροφο.

Στη συνέχεια αιτήθηκαν για το πραγματικό ρολόι να μπει στο οικιακό τιμολόγιο και το πέτυχαν. Οι άλλοι 2 μετρητές, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Καθώς δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς, το 2014 είχαν φτάσει να χρωστούν στη ΔΕΗ 30.000 ευρώ, αλλά δεν τους το έκοψαν γιατί προσκόμισαν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Τρία χρόνια μετά, το 2017, το χρέος τους εκτοξεύτηκε στις 65.000 ευρώ.

Οι δυο εφοριακοί, που κατά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ παλιότερα διώκονταν για χρηματισμό, είχαν εμφανίσει συγγενικό τους πρόσωπο ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου. Το πρόσωπο αυτό είχε παρουσιάσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου η ΔΕΗ δεν μπορούσε να του κόψει το ρεύμα.

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ αποφάσισαν να ξεκινήσουν έλεγχο για να διεκδικήσει η εταιρία τα οφειλόμενα, η απάντηση που δόθηκε ήταν: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Η επιχείρηση τελικά δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δε βρήκε ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα να βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.

Οι δυο εφοριακοί με τη βίλα στο Βαρνάβα, όπως και ο ιδιοκτήτης της βίλας στην Κηφισιά που επίσης είχε μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αλλά δεν πλήρωνε είναι δυο από τις συνολικά 18 υποθέσεις κακοπληρωτών που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.

Ο ελεγκτής της ΔΕΗ, που έχει συγκεντρώσει τους φακέλους, δέχεται απειλές κατά της ζωής του και προστατεύεται πια από αστυνομικούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: