Εντυπωσιακός ο Enea Bastianini με την Ducati στο πρώτο ΜotoGP του Κατάρ

Ένα λάθος του πρωτοπόρου Pol Espargaro , μόλις λίγους γύρους πριν τον τερματισμό και ένας γρήγορος και προσεκτικός ρυθμός του νεαρού Ιταλού, Enea Bastianini, ήταν αυτά που άλλαξαν τα προγνωστικά αλλά και τα…χαμόγελα.

Ο πρώτος αγώνας του MotoGP για το 2022 έκρυβε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη καθώς η νίκη πήγε σε έναν νεαρό Ιταλό από τη νέα γενιά αναβατών. Ο Enea Bastianini με την Ducati της ομάδας του Gresini είχε δείξει τις προηγούμενες ημέρες στις δοκιμές ότι είχε πολύ καλό ρυθμό να παλέψει για ένα καλό αποτέλεσμα. Ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και έμεινε υπομονετικά στην πεντάδα πριν επιτεθεί για τη νίκη.

Στους τελευταίους γύρους εξαπέλυσε την επίθεσή του, πέρασε στην κορυφή και με αποφασιστικότητα πήρε την πρώτη νίκη στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Τρομερό ξεκίνημα για τον Ιταλό ο οποίος με αυτήν του την επιτυχία θα σημάνει και την έναρξη μιας νέας εποχής για το MotoGP. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύ δυνατός Brad Binder με την εργοστασιακή KTM ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση παρά το γεγονός ότι η RC16 δεν είναι ακόμα σε υψηλό επίπεδο.

Το βάρθο συμπλήρωσε ο Pol Espargaro με την Repsol Honda, ο οποίος για μεγάλο μέρος του αγώνα οδήγησε την κούρσα. Ο Aleix Espargaro έφερε την εργοστασιακή Aprilia στην 4η θέση, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Marc Marquez και Joan Mir με Honda και Suzuki αντίστοιχα. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Zarco, Quartararo και Nakagami, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Yamaha να είναι πολύ απογοητευμένος στο τέλος του αγώνα.

Σημαντικές πτώσεις στον αγώνα ήταν εκείνες των Pecco Bagnaia και Jorge Martin οι οποίοι “πέταξαν” αρκετούς βαθμούς στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Πηγή:Zougla.gr

Εντυπωσιακός ο Enea Bastianini με την Ducati στο πρώτο ΜotoGP του Κατάρ gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: