Δύο περιστατικά με πυροβολισμούς Τούρκων κατά Ελλήνων συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Αυξημένη τουρκική προκλητικότητα παρατηρείται στον Έβρο, με στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να πυροβολούν εναντίον της ελληνικής πλευράς σε δύο περιστατικά.

Στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής πυροβόλησαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά εναντίον Ελλήνων συνοριοφυλάκων το βράδυ της Πέμπτης  στο Τυχερό του Έβρου.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε περίπου στις 10 το βράδυ. Σύμφωνα με πληρωφορίες, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, με δύο επιβάτες το καθένα, κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού χωρίς καμία φωτεινή ένδειξη και στο σήμα Ελλήνων συνοριοφυλάκων απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα. Στη συνέχεια, ένας εκ των δύο επιβαινόντων στη λέμβο εκτόξευσε φωτοβολίδα που προσγειώθηκε στην ελληνική πλευρά.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα 600 μέτρα βορειότερα. Ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Ένας από τους δύο άνοιξε εκ νέου πυρ στον αέρα και πάλι κατά ριπάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως και Γερμανοί συνοριοφύλακες έκαναν καταγγελίες για πυροβολισμούς από την πλευρά της Τουρκίας.

Η ελληνική πλευρά κινητοποιήθηκε άμεσα αυξάνοντας τις περιπολίες του στρατού και της ΕΛ.ΑΣ.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: