Δύο νεκροί μετανάστες και πολλοί αγνοούμενοι ο απολογισμός από το ναυάγιο στη Σάμο

Διασώθηκαν 13 άτομα

Δύο νεκροί μετανάστες και πολλοί αγνοούμενοι ο απολογισμός από το ναυάγιο στη Σάμο

Δυο νεκροί μετανάστες σε στη Σάμο όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε 10 ναυτικά μίλια έξω από το Καρλόβασι. Το λιμενικό έσπευσε στην περιοχή και διέσωσε 13 άτομα. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι.

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται όπως φαίνεται το ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα στις 11:15 το μεσημέρι, 10 ναυτικά μίλια Β.Α. του Καρλοβάσου στη Σάμο.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε, ο τραγικός απολογισμός είναι 2 νεκροί (1 άνδρας και 1 γυναίκα), ένας ανήλικος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σάμου και θα μεταφερεθεί στη Μ.Ε.Θ. Μυτιλήνης, και 15 διασωθέντες όπου οι 9 μεταφέρθηκαν στη Χίο και οι υπόλοιποι 6 στη Σάμο.

Οι πληροφορίες μας λένε πως το σκάφος δεν ήταν απλά μια πλαστική βάρκα, αλλά (σύμφωνα με τους ναυαγούς), ένα γιότ όπου επέβαιναν 40 περίπου άνθρωποι.

Από την αρχή της πορείας τους ανάμεσα στα φουρτουνιασμένα κύματα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στην πλοήγηση του σκάφους λόγω και του καιρού αλλά και της υπερφόρτωσης και κάποια στιγμή οι 2 δουλέμποροι  αποφάσισαν να κατεβάσουν μια μικρή βάρκα στη θάλασσα και να εγκαταλείψουν το σκάφος με τους μετανάστες!

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να υπάρξει μετακίνηση του φορτίου και το γιότ να ανατραπεί!

Όπως φαίνεται το σκάφος πήρε μαζί του ίσως και πάνω από 20 ανθρώπους στο βυθό με τα βάθη στο σημείο αυτό να φτάνουν έως και τα 1000 μέτρα!

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται από πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος από Χίο και Σάμο, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού αλλά και παραπλέοντα αλιευτικά.

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: