Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Αγγλία (ΦΩΤΟ)

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στον ποταμό Κεντ της πόλης Κένταλ στη βορειοδυτική Αγγλία, η οποία είναι αντιμέτωπη με τις καταστροφές και τις πλημμύρες που προκάλεσε το Σαββατοκύριακο η καταιγίδα Desmond.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι πρόκειται για τον ηλικιωμένο που είχε αναφερθεί πως παρασύρθηκε την Κυριακή από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου ποταμού.

Το Σάββατο ένας 90χρονος έχασε τη ζωή του στο βόρειο Λονδίνο πηγαίνοντας να παρακολουθήσει την αγαπημένη του Άρσεναλ όταν ριπή αέρα τον έριξε με βία σε ένα λεωφορείο. Περίπου 7.500 σπίτια στις κομητείες Κάμπρια και Λάνκασιρ παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και 2100 κτίρια εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα, μαζί με δρόμους, πάρκα, γήπεδα, σιδηροδρομικές γραμμές και άλλες εκτάσεις.

Στην πόλη Λάνκαστερ οι αρχές κατάφεραν να αποκαταστήσουν την ηλεκτρική σύνδεση σε 45.000 οικίες, αλλά τα εναπομείναντα σπίτια αναμένεται να μείνουν στο σκοτάδι για μεγάλο διάστημα, καθώς ο τοπικός υποσταθμός έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από το νερό των σφοδρών βροχοπτώσεων. Ο στρατός συνέχισε για δεύτερη νύχτα την Κυριακή την εκκένωση σε πόλεις και χωριά όπως το Κάρλαϊλ, το Κεσγουϊκ και το Άπλμπι.Οι μετεωρολόγοι στη Βρετανία κάνουν λόγο για πρωτοφανή ποσότητα βροχής κατά τα διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε κάποιες περιοχές έπεσαν 34 εκατοστά βροχής σε 24 ώρες, η υψηλότερη μέτρηση που έχει καταγραφεί ποτέ στη Βρετανία.

Η βροχή και οι ισχυροί άνεμοι που έχουν προκαλέσει τα προβλήματα εξασθένησαν τη Δευτέρα, ωστόσο «επίμονες» βροχοπτώσεις προβλέπονται και στη συνέχεια της εβδομάδας. Το πρωί της Δευτέρας οι αρχές είχαν σε ισχύ 48 προειδοποιήσεις για σοβαρό κίνδυνο εκτεταμένων πλημμυρών, άλλες 95 προειδοποιήσεις για κίνδυνο πλημμύρας και 55 συναγερμούς για πλημμύρες.Κλειστά παραμένουν σχολεία και το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, νοσοκομεία και κλινικές έχουν υποχρεωθεί να ακυρώσουν ραντεβού και να αναστείλουν ορισμένες υπηρεσίες, ενώ έχουν διακοπεί και δρομολόγια τρένων.

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε μία ακόμα σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (COBRA) για τη Δευτέρα, ενώ το βράδυ της Κυριακής διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει όλα όσα μπορεί για να βοηθήσει τις κοινότητες που πλήττονται. Έχει προγραμματίσει δε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Ήδη πάντως διατυπώνονται αιτήματα για τη διενέργεια έρευνας για την ανεπάρκεια των πρόσφατων αντιπλημμυρικών έργων.
skai.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: