Δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ώρες

Αύξηση των ροών των προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα σημειώνεται τις τελευταίες ώρες. Ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σμύρνη η στρόφιγγα από την Τουρκία άνοιξε πάλι και υπολογίζεται πως αυτή την στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 42.000 πρόσφυγες.

Σε αυτό συμφώνησε και ο ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης. Από αυτούς τους πρόσφυγες περίπου 12.000 είναι στην Ειδομένη, περίπου 20.000 σε διάφορα κέντρα ανά την Ελλάδα και 10.000 σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή (Mega) επιβεβαίωσε την αύξηση των ροών λέγοντας: «Αυτό είναι αλήθεια. Σας βεβαιώνω ότι έχει καταγραφεί και γίνονται και οι ανάλογες παρεμβάσεις. Θα θελα να είμαι προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις μου γι’ αυτά τα θέματα. Βεβαιώνω όμως ότι η κυβέρνηση και όλα τα αρμόδια υπουργεία δεν σταματάμε να επισημαίνουμε αυτού του είδους τα ζητήματα. Η παρακολούθηση του ζητήματος και η παρέμβασή μας είναι καθημερινή».

Επίσης αναφερόμενος στον αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά είπε ότι υπολογίζεται στις 4.000 και τόνισε πως καθημερινά καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες και οργανώνεται η μετακίνησή τους προς τα κέντρα που ετοιμάζονται.

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: