Ντομπρόβσκις: Εφικτός ο στόχος έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους αν οι ελληνικές Αρχές εφαρμόσουν τα προαπαιτούμενα.

Όπως σημείωσε, γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εκκίνηση της αξιολόγησης εντός του Οκτωβρίου και μια πιθανή ολοκλήρωσή της μέχρι το τέλος του έτους θα στείλει ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως η ουσία βρίσκεται στη τήρηση του χρονοδιαγράμματος και πώς ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις για το μέγεθος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Ακόμη, υπογράμμισε πως θεωρεί ως βασικά συστατικά της τρίτης αξιολόγησης, την εξέταση των προπαιτούμενων, που σε πολλές περιπτώσεις, αφορούν διάφορα στάδια αποφάσεων, οι οποίες έχουν ήδη ληφθεί, καθώς επίσης ο προϋπολογισμός του 2018 και το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που έχει συμφωνηθεί.

«Η εκτίμησή μας είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο για να πιάσει τον στόχο του πλεονάσματος και αυτό που έχει τώρα σημασία είναι η προετοιμασία του επόμενου προϋπολογισμού», τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: