Δικαστές: Δεν θα δεχθούμε νέες περικοπές στο μισθολόγιο

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών διαμηνύει πως είναι έτοιμη να «αντιδράσει αναλόγως» σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως «για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4ο Μνημόνιο) που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς, τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας. Μεταξύ των μέτρων αναφέρεται και ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η κυβέρνηση εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα 26, 87 παρ, 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012».

Καταλήγοντας, οι διοικητικοί δικαστές καθιστούν σαφές πως δεν θα αποδεχθούν την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων ούτε τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: