Διεθνές βραβείο τεχνολογίας για τη SsangYong που όμως δεν πρόκειται να επηρεάσει θετικά τις πωλήσεις

 

Αν και τα αυτοκίνητα της  Κορεάτικης εταιρίας  SsangYong βρίσκονται πολύ πίσω από τις ευρωπαϊκές μάρκες του ανταγωνισμού- τουλάχιστον από πλευράς τεχνολογίας-  στην έκθεση JEC που διοργανώνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία κατασκευών συνθετικών υλικών,  ένα από τα μοντέλα της , κέρδισε το βραβείο Καινοτόμου Τεχνολογίας για την εφαρμογή τμημάτων με ανθρακονήματα (CFRP).

Κάτι είναι και αυτό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα επηρεάσει θετικά τις προτιμήσεις των αγοραστών. Άλλωστε κανένας αγοραστής δεν πρόκειται να αγοράσει αυτοκίνητο επειδή η SsangYong κέρδισε ένα βραβείο για ένα προϊόν που περιορίζεται στα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της πόρτας αποσκευών.

Όμως το βραβείο δόθηκε γιατί από τη συνεργασία που είχαν το Ινστιτούτο Χρήσης Προϊόντων από Άνθρακα της Κορέας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Νημάτων του Πανεπιστημίου του Άαχεν της Γερμανίας βγήκε κάτι διαφορετικό. Έτσι η κορεάτικη εταιρία βραβεύτηκε για την τεχνολογία εφαρμογής CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastics).Η αξία της εφαρμογής και κατ’ επέκταση του βραβείου, έγκειται στο ότι αφορά στην τοποθέτηση με ακρίβεια, προηγμένων αλλά οικονομικών στην παραγωγή υλικών σε διάφορα σημεία της δομής του αυτοκινήτου, που μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση ακαμψίας, παράλληλα με τον περιορισμό του βάρους, της κατανάλωσης, αλλά και τον περιορισμό του συνολικού κόστους παραγωγής.  Υλικά CFRP κατά βάση χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη, καθώς είναι 10 φορές πιο ισχυρά και κατά 3/4 πιο ελαφριά από το κλασσικό ατσάλι. Η διάκριση αυτή ήρθε σε συνέχεια μιας άλλης σχετικής διάκρισης της SsangYong, για την εξέλιξη καπακιού κινητήρα από ανθρακονήματα.

Εκ μέρους της κορεάτικης φίρμας, ο κ. Suwon Lee, Διευθυντής του Κέντρου Εξέλιξης Οχημάτων, σημείωσε ότι: «Αυτό το Βραβείο είναι πολύ σημαντικό για το τμήμα R&D της SsangYong, καθώς ανάγει την αξία του σε παγκόσμιο επίπεδο και αναδεικνύει της προσπάθειες της φίρμας για την εφαρμογή εξελιγμένων υλικών στα οχήματά της, όπως τα ανθρακονήματα, που θα ορίζουν την κατασκευή της επόμενης γενιάς των μοντέλων της».

 

 

 

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: