Δεν πωλούνται ακατοίκητα νησιά, διαβεβαιώνει η ΕΤΑΔ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να διαθέσει προς πώληση ακατοίκητα νησιά έδωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα σε ημερήσια εφημερίδα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της – που είναι η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας της – έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι με εντατικούς ρυθμούς την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφει κάθε κατηγορία ακινήτων (αστικά, αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου, νησιά) και κάνει έλεγχο όλων των παραχωρήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι συμβατικοί όροι που εξασφαλίζουν τα προβλεπόμενα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο.
Ο πενταετής σχεδιασμός αξιοποίησης ακινήτων της ΕΤΑΔ, επισημαίνεται εν συνεχεία, γίνεται και θα γίνεται πάντα με πλήρη διαφάνεια, δημοσιότητα και νομιμότητα, ακολουθώντας όλους τους κανόνες και τις διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά.
Η ΕΤΑΔ διαβεβαιώνει καταλήγοντας ότι παρά τα όποια δημοσιεύματα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε υψηλούς ρυθμούς με την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία του προσωπικού της για τη διασφάλιση και αξιοποίηση (χωρίς εισαγωγικά) της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: