Δέκα μορφές ζωής που θα αντέξουν μετά από μία πυρηνική καταστροφή

Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιος (ή τι) θα κατάφερνε να επιβιώσει αν λάμβανε χώρα στον πλανήτη μία πυρηνική καταστροφή;

 

Πολύ λίγοι οργανισμοί θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις επιβίωσης και οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τους εξής δέκα:

 

 

 
 

10. Η ΑΜΟΙΒΑΔΑ

Αναμφισβήτητα η απλούστερη μορφή ζωής θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί ξανά από την αρχή η ζωή στον πλανήτη, μετά τον ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο. Η αμοιβάδα έχει τη δυνατότητα να πέφτει νάρκη μέσα σε ένα κέλυφος, εντός του οποίου διπλώνει το σώμα της σε ένα προστατευτικό στρώμα, το οποίο την προστατεύει και την διατηρεί επ ‘αόριστον.

 

9. Η ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

Χωρίς αμφιβολία, αποτελεί τον πλέον… διάσημο επιζόντα μίας ενδεχόμενης πυρηνικής καταστροφής. Δυνητικά, η κατσαρίδα είναι σε θέση να αντέξει σε ακτινοβολία 1.000 φορές ισχυρότερη από αυτή της Χιροσίμα.

 

8. Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι σκορπιοί είναι επίσης πιθανό να επιζήσουν, καθώς δεν επηρεάζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία και θεωρείται πως μπορούν να αντέξουν και την πυρηνική. Ενδεικτικό της ανθεκτικής τους φύσης είναι το γεγονός πως τους συναντάμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με εξαίρεση την Ανταρκτική.

 

7. Η ΣΦΗΚΑ

Η σφήκα Braconidae ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των παρασιτοειδών σφηκών, αυτών δηλαδή που γεννούν αυγά μέσα σε άλλα ζώα. Ευτυχώς γι ‘αυτές, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην ακτινοβολία και έχουν μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσουν.

 

6. Η LINGULATA

Πρόκειται για ένα θαλάσσιο ασπόνδυλο του γένους Brachiopoda, το οποίο διαθέτει κέλυφος. Το όνομα του προέρχεται από τη λατινική λέξη που σημαίνει γλώσσα λόγω του σχήματος του κελύφους του.

 

5. Η ΜΥΓΑ

Η κοινή μύγα -ή η Drosophila όπως ονομάζεται επιστημονικά- μπορεί να επιβιώσει σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας. Τα περισσότερα έντομα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε αυτή λόγω της αργής κυτταρικής τους διαίρεσης και της εξαιρετικά γρήγορης αναπαραγωγής τους. Η ικανότητα της αναπαραγωγής σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα πολύ γρήγορης προσαρμογής σε οποιαδήποτε αλλαγή των συνθηκών.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: