ΔΕΗ: Στα 2,231 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Περιορισμένη σχετικά ωφέλεια είχαν στην εισπραξιμότητα της ΔΕΗ μέσα στο 2017 τα προγράμματα διακανονισμών για τους πελάτες στη χαμηλή τάση, καθώς μείωσαν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Δημόσια Επιχείρηση μόλις κατά 27 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς.

Στις 31 Μαΐου το σχετικό ποσό άγγιζε τα 2,231 δισ. ευρώ, έναντι 2,258 δισ. που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Την Παρασκευή αναφέρθηκε η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Δημόσιας Επιχείρησης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για να μειωθούν περαιτέρω τα χρέη προς την επιχείρηση, γεγονός που έκανε τη ΔΕΗ να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα τη βοηθήσει να διαμορφώσει τη στρατηγική της από εδώ και πέρα.

Να αναφέρουμε ότι η συνέλευση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, ο οποίος σημείωσε πως η ΔΕΗ θα παραμείνει βασικός πυλώνας της αγοράς ηλεκτρισμού, από τη στιγμή που ο λιγνίτης θα διατηρήσει σημαντικό μερίδιο στο εγχώριο ενεργειακό μίγμα.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός, έως το τέλος Ιουλίου θα έχει καταρτισθεί η λίστα με τις προς παραχώρηση λιγνιτικές μονάδες, ώστε τον Σεπτέμβριο να διενεργηθεί το market test. Ο ίδιος συμπλήρωσε και ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να εκχωρήσει υδροηλεκτρικές μονάδες, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η επιχείρηση θα βγει πιο δυνατή από τις κυοφορούμενες αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: