Debate: Τσίπρα-Μεϊμαράκη – Κόντρα και θέαμα χωρίς ουσία

Debate: Τσίπρα Μεϊμαράκη   Κόντρα και θέαμα χωρίς ουσία

Σε ένα debate, σαφώς πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο και με αρκετές θετικές αλλαγές στη διαδικασία, Αλέξης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, χωρίς όμως να δοθούν σαφείς απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Οι δύο αρχηγοί επανέλαβαν ουσιαστικά όσα έχουν πει τις προηγούμενες μέρες, επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους, ωστόσο η κόντρα δεν έφτασε στα άκρα, καθώς και οι δύο παρά τις διαφορές ουσιαστικά συμφώνησαν ως προς την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Στα highlights της βραδιάς, οι στιγμές διαλόγου μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ερωτήσεις Γιομπαζολιά (για άλλη μια φορά), αλλά και οι παρατηρήσεις Μεϊμαράκη στον σκηνοθέτη, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαμαρτυρήθηκε ότι τον έδειχναν στα πλάνα πιο κοντό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο καταληκτικό του διάγγελμα τόνισε: «Ελληνίδες, , σας ζητώ να ψηφίσετε τη ΝΔ. Σας ζητώ να κρίνετε να συγκρίνετε. Στις 20 Σεπτεμβρίου, κρίνεται αν η χώρα θα πάει μπροστά, κρίνεται αν το φως μπορεί να σκορπίσει το σκοτάδι. Οι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε εμπρός. Εάν δώσετε την εντολή στη ΝΔ, θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομάδα εργασίας και θα καλέσουμε να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις και οι φορείς. Επίσης θα φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Πιστεύω ότι εφόσον φτιάξουμε την εθνική ομάδα, μπορούμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να ανακάμψουμε».

Με την φράση «ας κερδίσουμε το αύριο τελειώνοντας με το χθες», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνόψισε την κεντρική πολιτική του θέση στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ντιμπέϊτ με τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εντολή που πήρε τον περασμένο Ιανουάριο για να ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια «να βγάλει τη χώρα από τον λάκκο της χρεοκοπίας όπου την έριξαν αυτοί που κυβέρνησαν επί 40 », όπως είπε χαρακτηριστικά και στο πλαίσιο αυτό συγκρούστηκε και η χώρα κέρδισε έδαφος. Την κρίσιμη στιγμή, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε τον λαό στο τραπέζι και με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα βοήθησε να επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «έχουμε σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά» και πρόσθεσε ότι πρέπει με τις εκλογές να ξεμπερδέψουμε με το παλιό καθεστώς, την διαπλοκή, την διαφθορά. Το δίλημμα των εκλογών είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , είναι αν θέλουμε την Ελλάδα των λίγων ή την Ελλάδα των πολλών, που θα δίνει όραμα σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να προκόψει και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.


Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: