Αυτή την Κυριακή στο Θέμα, ο Στέλιος Παρλιάρος μας ετοιμάζει «40 συνταγές για έναν γλυκό χειμώνα»

…η αγάπη. Η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας, η αγάπη για τη δημιουργία, η αγάπη στη ζωή μας, κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.


Για να πετύχει η συνταγή, ζυμώσαμε τη φροντίδα με το ενδιαφέρον, πασπαλίσαμε με αγκαλιές και γέλια, γαρνίραμε με φιλιά και όνειρα.

Φτιάξαμε cheesecakes και μαρέγκες, γλυκά με χειμωνιάτικα φρούτα και κέικ δίχως μίξερ, δημιουργήσαμε σοκολατένιους πειρασμούς, πήραμε τα κλασικά ελληνικά γλυκά των γιορτών και τα ανανεώσαμε, κρατώντας όμως απείραχτα τη γεύση και τα αρώματά τους.

Γι’ αυτόν τον χειμώνα που τώρα μόλις ξεκινάει, μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή που μας φέρνει κοντά όλα αυτά τα χρόνια. Τη συνταγή της χαράς και του μοιράσματος της πιο αθώας απόλαυσης: των γλυκών που τόσο αγαπάμε όλοι μας.

Ξεφυλλίστε και μαγειρέψτε μαζί μας:

Τα γλυκά της γιορτής

Τα πιο κλασικά και αγαπημένα ελληνικά γιορτινά γλυκά του χειμώνα γίνονται η πρώτη ύλη για την έμπνευση του Στέλιου Παρλιάρου, που τα μετουσιώνει σε φρέσκες, αλλιώτικες δημιουργίες για όλο τον χρόνο.

Υγρή καρυδόπιτα, Κορμός από βασιλόπιτα, Βασιλόπιτα,  Κουραμπιέδες με καραμελωμένα αμύγδαλα, Πίτα από κουραμπιέ, Μελομακάρονα κ.ά. πολλά και υπέροχα…





Η βασίλισσα σοκολάτα

Η σοκολάτα, η τροφή των θεών, μεταμορφώνεται από τον Στέλιο Παρλιάρο σε θεϊκές δημιουργίες, γεμάτες με τη γεύση και τα αρώματά της.

Τρούφες με σοκολάτα και κάστανο, Φοντάν κάστανο με σοκολάτα, Καπουτσίνο, Σοκολατάκια με ρούμι, Σοκολατόπιτα, Εύκολο άλειμμα σοκολάτας κ.ά.



Cheesecakes x 6

Λατρεμένα cheesecakes, του ψυγείου ή του φούρνου, με έμπνευση από την Κρήτη ή με καταγωγή από τους Βάσκους, σαν κέικ ή ως flan, με φρούτα ή με αλμυρή καραμέλα, αλλά πάντα με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

Ψητό cheesecake, Κρητικό cheesecake, Cheesecake σαν κέικ, με άρωμα εσπεριδοειδών, «Καμένο» cheesecake των Βάσκων, Cheesecake

με salted caramel και άλλες νοστιμιές!



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: