Ντάισελμπλουμ: Βιαστικό το αίτημα της Ελλάδας για τις συντάξεις

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του για την κρίση, δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ιδίως με αυτές τις διεθνείς συνθήκες, καθώς υπάρχει το «cash buffer» και οι αποπληρωμές χρέους είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση δεν στέλνει το καλύτερο δυνατό μήνυμα με το αίτημα για τις συντάξεις αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, ωστόσο, θεωρεί πως έχει βάση το επιχείρημα ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικά αναγκαίες. Όπως είπε, απαραίτητη είναι και η συγκατάθεση του ΔΝΤ, το οποίο πάντως είναι πλέον «πιο φιλικό».

Πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η ελληνική κυβέρνηση να ματαιώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία πλήττει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Πού είναι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το μέλλον της χώρας;» διερωτήθηκε ο Ολλανδός πολιτικός, ο οποίος εφιστά την προσοχή στις ελληνικές τράπεζες.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: