Ντάισελμπλουμ: H εμπιστοσύνη με την Ελλάδα σταδιακά θα αποκατασταθεί

Ντάισελμπλουμ: H εμπιστοσύνη με την Ελλάδα σταδιακά θα αποκατασταθεί

Θα ήμουν χαρούμενος εάν σταματούσε η συζήτηση για το Grexit, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σταδιακά θα αποκατασταθεί, γεγονός στο οποίο θα συμβάλει και η ορθή εφαρμογή του νέου προγράμματος. «Ο καλύτερος τρόπος υποστήριξης της νέας συμφωνίας συνίσταται στην τήρησή της από τον Αλέξη Τσίπρα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αυριανή ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η θετική ψήφος είναι αρκετά σημαντική για το μέλλον της συμφωνίας. «Η επίλυση του ελληνικού προβλήματος ενισχύει την αξιοπιστία και των υπόλοιπων κρατών – μελών της Ευρωζώνης» επισήμανε.

Έκανε λόγο για μία συμφωνία, η οποία είναι καλή, αξιόπιστη και θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα – γέφυρα, υπερθεμάτισε ότι συνιστά τον καλύτερο τρόπο ώστε να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα. «Η τελική εγγύηση του προγράμματος – γέφυρας των 7 δισ. ευρώ θα έλθει από την Ελλάδα» κατέληξε.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: