Toyota Ελλάς και StAr «Ίδρυμα Άρη Σταθάκη» συνεργάζονται για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

Όταν τα παιδιά από το σχολείο μαθαίνουν σωστά τον ΚΟΚ τότε όταν βγουν στους δρόμους να είστε σίγουροι ότι θα είναι ως οδηγοί συνειδητοποιημένοι και πειθαρχημένοι.

Ευτυχώς που υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Γιατί δυστυχώς οι υπουργοί Παιδείας, Συγκοινωνιών και Προστασίας του Πολίτη για δεκαετίες προσπαθούν να συνεννοηθούν αλλά δεν το καταφέρνουν να βάλουν υποχρεωτικό μάθημα τον ΚΟΚ από τα σχολεία.

Φέτος την εκπαίδευση 2.000 μαθητών και μαθητριών δημοτικού, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, αναλαμβάνει η Toyota Ελλάς, σε συνεργασία με το StAr «Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια». Το πρόγραμμα εντάσσεται κάτω από την παγκόσμια στρατηγική “Beyond Zero” της TOYOTA.

Μέσω της διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) για πεζούς, να ενημερωθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και να λάβουν μέρος σε μια εντυπωσιακή διαδραστική εμπειρία εκμάθησης των τυφλών σημείων των μεγάλων οχημάτων.


Μαρία Ηλιοπούλου

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται κάτω από τη στρατηγική “Beyond Zero” της TOYOTA, που, μεταξύ άλλων, έχει ως φιλοδοξία τον εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Όπως δήλωσε η Corporate Communications Manager της Toyota Ελλάς, Μαρία Ηλιοπούλου: «Η επιμόρφωση ήδη από μικρή ηλικία, αλλά και η συστηματική ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας είναι η πιο ασφαλής οδός για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταθάκη, ερχόμαστε δίπλα σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν μας χρειάζονται περισσότερο.»

Ήδη τα πρώτα δύο σχολεία υποδέχθηκαν το πρόγραμμα μέσα στο 2022 και ακόμα περισσότερα θα ακολουθήσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023, όπου και ολοκληρώνεται η φετινή σχολική χρονιά. Στόχος της Toyota Ελλάς είναι το πρόγραμμα να εδραιωθεί και να επεκταθεί και εκτός Αττικής, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση ακόμα περισσότερων παιδιών μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Toyota Ελλάς και StAr «Ίδρυμα Άρη Σταθάκη» συνεργάζονται για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: