ΕΛΑΣ: Στο 11μηνο του 2022 καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός ανθρωποκτονιών τα τελευταία 11χρονια

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ανθρωποκτονίες που έχουν διαπραχθεί το 11μηνο του 2022 ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ με τα στοιχεία να δείχνουν ότι στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς έχει σημειωθεί ο μικρότερος αριθμός δολοφονιών τα τελευταία 11 χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των ανθρωποκτονιών που έχουν εξιχνιαστεί με το ποσοστό να αγγίζει το 90%, το υψηλότερο από το 2011, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.


Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (21/12) ότι έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες.

«Κάνουμε μια σειρά από αλλαγές στην Αστυνομία, απελευθερώνοντας τους αστυνομικούς από πάρεργα για να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. 150 άνδρες και κορίτσια της ΔΙΑΣ επιστρέφουν άμεσα και αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των περιπολιών. Και με το νέο έτος 600 ειδικοί φρουροί θα τοποθετηθούν στα ΑΤ της Αττικής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Έχει υπάρξει ξεκάθαρη εντολή αύξησης περιπολιών και έχει επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε, μάλιστα, «από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, το βασικό μου μέλημα είναι η αστυνομία να ενισχύσει την παρουσία της στις γειτονιές. Είναι αλήθεια ότι ενισχύθηκε ή όχι;

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε, τέλος, ότι τον Ιανουάριο θα υπάρξουν κρίσεις στην ΕΛΑΣ όπου αναμένονται ανακατατάξεις: «Είναι προφανές ότι όλοι αξιολογούνται. Σε έναν μήνα υπάρχουν οι κρίσεις της ΕΛΑΣ, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις κρίσεις συνολικά».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: