CRAZY DOUGH: Η πιο τρελή ζύμη από τη Μυρτώ Αγγέλου


CRAZY DOUGH η πιο θεότρελη ζύμη που έχω φτιάξει !!!!

Τι θέλετε να φτιάξετε???


Τυροπιτάκια, κρουασανάκια, μερεντόψωμο, ψωμάκια, ρολά κανέλας, τυροκούλουρα ,πίτσα.????

…ο,τι λαχτάρα η ψυχούλα σας!!!!!

Μπορούμε να τη φτιάξουμε τη ζύμη μας και να τη βάλουμε στο ψυγείο …διατηρείται για 3 μέρες…ή αλλιώς την φυλάμε στην κατάψυξη!!!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
3 κ γ μπείκιν
3 κγ ζάχαρη
2 κγ αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
2 αυγά
220 ml γάλα
360 γρ γιαούρτι
80 γρ βούτυρο ή σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο λιωμένο ή το σπορέλαιο.

Στον κάδο του μίξερ μας, ρίχνουμε το αλεύρι (όχι όλο από την αρχή, κρατάμε 50 γρ) , το μπέικιν, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, κάνουμε μια γουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλακτος, γιαουρτιού , αυγών και βουτύρου.

Αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χεριά, να είναι απαλή και μαλακή.
Χτυπάμε περίπου στα 10 λεπτά.

Αφού γίνει η ζύμη μας, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα ή να την βάλουμε σε ένα λαδωμένο μπολ στο ψυγείο.

Αν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, φτιάχνουμε ο,τι θέλουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και μετα ψηνουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο ως 3 μέρες.

Αν τη βάλουμε στο ψυγείο και την χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα…κάλο θα είναι να μείνει λίγο , να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας επιτυχία !!!!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: