Μπελέρης κατά του Έντι Ράμα: Η Αλβανία δεν αποδέχεται ότι στη Χειμάρρα ζει ελληνική μειονότητα

Σε όσα ο Έντι Ράμα παριστάνει ότι δεν γνωρίζει αναφέρεται σε νέα μακροσκελή ανάρτησή του μέσα από τις φυλακές ο εκλεγμένος δήμαροχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

Με αφορμή τη συγκέντρωση για την αποφυλάκισή του, που έγινε τη Δευτέρα, ο Μπελέρης αναφέρεται εκτενώς στον πρωθυπουργό της Αλβανίας λέγοντας ότι εμπλέκεται με συμφέροντα και «στρατηγικούς επενδυτές» που ενδιαφέρονται για τη Χειμάρρα.

Τονίζει ότι υπήρχαν δικονομικά κενά για την περίπτωσή του και ότι η φυλάκισή του είναι άδικη. «Για μια υποτιθέμενη διαφθορά 40.000 λεκ είμαι υπό κράτηση εδώ και τρεις μήνες. Κατ’ αναλογία, πόσους αιώνες θα έπρεπε να είναι φυλακισμένοι δεκάδες συνεργάτες του Ράμα, που διώκονται για διαφθορά;», ρωτά ο Μπελέρης.

«Ο “καλός” Έντι Ράμα λέει ότι ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος» καταλήγει.

Pabesi (mashtrim)

Sot lexova një postim shumë të bukur (megjithëse të çuditshëm e fjalëshumë). E ka shkruar një…

Posted by Φρέντης Μπελέρης — Fredi Beleris on Wednesday, August 16, 2023

Στην ανάρτησή του ο Μπελέρης σημειώνει με ειρωνεία ότι διάβασε «μια πολύ όμορφη (αν και ιδιόρρυθμη και εύγλωττη) ανάρτηση. Την έγραψε ένας καλός και σύγχρονος πολιτικός που, όπως είδα, λέγεται Έντι Ράμα. Πιθανότατα είναι συνεπώνυμος του Έντι Ράμα, πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο οποίος μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές του Μαΐου 2023 με αποκάλεσε δημόσια “προσωπικό του εχθρό” και με προσέβαλε με χυδαίο τρόπο, αποκαλώντας με απόβρασμα και σκουπίδι.

Σίγουρα θα είναι συνώνυμο γιατί ο “καλός” Έντι Ράμα γράφει διαφορετικά και αναφέρεται σε άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία».

Προσθέτει ο κρατούμενος εκλεγμένος δήμαρχος: «Ο “καλός” Έντι Ράμα ενοχλήθηκε από τη μεγάλη συγκέντρωση στη Χιμάρα, στις 14-8-2023, για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Υποθέτω ότι δεν κατάλαβε καλά. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από Αλβανούς πολίτες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και οι δήμαρχοι από την Ελλάδα. Αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας ήταν που, παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν φοβήθηκαν αλλά με ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

» Ο “καλός” Έντι Ράμα αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι έχω και την ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνάει (όπως και ο πρωθυπουργός Ράμα) ότι γεννήθηκα στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Όλοι στην οικογένειά μου μιλούν ελληνικά, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Χειμάρρας. Παρ’ όλα αυτά, η Αλβανία δεν αποδέχεται το γεγονός ότι στη Χειμάρρα ζει ελληνική εθνική μειονότητα. Αναγνωρίζει την παρουσία Ελλήνων μόνο στους δήμους Φινίκ και Ντροπούλ. Η ύψωση της ελληνικής σημαίας δεν είναι δικαίωμα που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Ράμα. Αυτό συμβαίνει από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και ήταν προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η Αλβανία από την Κοινωνία των Εθνών.

» Ο “καλός” Έντι Ράμα μιλάει για τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Αλβανία με τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Προφανώς δεν γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός του Έντι Ράμα, από όλη την αλβανική ακτογραμμή, έχει ορίσει μόνο τη Χειμάρρα ως στρατηγική περιοχή τουριστικών επενδύσεων. Οι ελληνικές περιουσίες ληστεύονται στη Χειμάρρα, όχι σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Μόνο στη Χειμάρρα έχουμε “στρατηγικούς επενδυτές” που αποδεικνύεται ότι είναι όλοι φίλοι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα…

» Ο “καλός” Έντι Ράμα δεν θα έμαθε ότι αυτά τα 33 χρόνια (δηλαδή από την πτώση του κομμουνισμού) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί, αυτός είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: