Μπαλάσκας για αστυνομικό – ληστή: “Έχω μάθει ότι είναι όμορφος… θα περάσει πάρα πολύ «ωραία» στη φυλακή” (βίντεο)

Συνελήφθη ένας 29χρονος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Για το περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος καταδίκασε με έντονο τρόπο τις πράξεις του συναδέλφου του, τις οποίες χαρακτήρισε «απαράδεκτες». Μία δήλωσή του, όμως, προκάλεσε δεκάδες σχόλια και αντιδράσεις.

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες».

Η δήλωση που προκάλεσε σάλο

Ο κ Μπαλάσκας δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί ότι είναι όμορφος. «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή», είπε με νόημα.

Μετά τις αντιδράσεις στο πάνελ και το ερώτημα που δέχθηκε αν επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές στη φυλακή, πρόσθεσε: “Δεν επιβραβεύω, είπα πως είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομοι, δεν θα πάνε στη φυλακή και θα τον περιμένουν εκεί όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές για να τον υποδεχθούνε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλει αστυνομικός να γίνει ληστής, να παραιτηθεί και να περάσει στην παρανομία. Μου είναι αδιανόητο, όσο αδιανόητο να στείλουμε ένα δίχρονο παιδί στον Άρη”.

“Ο,τι πάθει, καλά να το πάθει”, συμπλήρωσε σχετικά με την αυτοδικία στην οποία αναφέρθηκε. “Συνάδελφός μου, πήγε Δομοκό και του σπάσανε το κεφάλι μέσα στα ντους της φυλακής. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, αλλά ισχύει για τους αστυνομικούς εν ενεργεία που περνάνε στην παρανομία”, συνέχισε. “Θα τους περιμένουν χίλιοι ποινικοί να περάσουν όμορφα”.

Μετά από τη δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο κ. Μπαλάσκας μίλησε στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας τη θέση του.

«Ο αστυνομικός αυτός, ο συνάδελφος εντός εισαγωγικών, είναι υπαρχηφύλακας, είναι σε μία υπηρεσία η οποία έχει συσταθεί μόνο και μόνο για να πιάνει ληστές και έχει χάσει 2 νεαρά παιδιά από καταδίωξη ληστών. Τι μπορώ να πω;»

«Είμαι τόσο εξοργισμένος, είμαι τόσο αηδιασμένος, είμαι τόσο νευριασμένος» πρόσθεσε και επέμεινε στη δήλωσή του λέγοντας: «Θα περάσει όμορφα στη φυλακή, γιατί υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές. Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στη δημοκρατία μας, δυστυχώς όμως παγκοσμίως υπάρχουν για τους παιδεραστές και για τους ληστές αστυνομικούς. Δεν είναι δικό μου θέμα.»

Ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε, ωστόσο κατά τέτοιων πράξεων, όμως, όπως είπε, δυστυχώς έτσι γίνεται. «Πόσο να εκραγώ με έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όπλο και φοράει τη στολή που φοράω εγώ και έχει κάνει 10 ληστείες.», τόνισε φανερά ενοχλημένος.

Τέλος, επανέλαβε πως η τακτική αυτή που ακολουθείται στις φυλακές είναι γεγονός. «Για οποιονδήποτε βρώμικο και βρωμιάρη αστυνομικό μπαίνει στη φυλακή έχουμε επεισόδια, βιασμών και ξυλοδαρμών, τα κατακρίνουμε αλλά δυστυχώς συμβαίνει.»

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: