Μπάιντεν: Ρίχνεται στη μάχη για την επανεκλογή του το 2024 παρά τις ανησυχίες των Δημοκρατικών

Πλώρη για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο φαίνεται ότι έχει βάλει ο Τζο Μπάιντεν καθώς όπως έγινε γνωστό νωρίτερα την Τρίτη υποβλήθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ σχετικά έγγραφα με τίτλο «Μπαίντεν για πρόεδρος». Μέσα σε αυτά υπάρχουν η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την προεδία αλλά και της Καμάλα Χάρις για την αντιπροεδρία.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη ότι ο Μπάιντεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι Δημοκρατικοί εξέφρασαν ανησυχίες για τις χαμηλές πτήσεις του στις δημοσκοπήσεις. Σημειώνεται ότι την  περασμένη εβδομάδα σε μία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας ο Τζο Μπάιντεν κατέγραψε 44% ποσοστό δημοφιλίας το οποίο είναι και το υψηλότερο του τρέχοντος έτους.

Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες το προφίλ του Αμερικανού προέδρου έχει ενισχυθεί καθώς υπέγραψε έναν νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η εξουδετέρωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι. Σύμφωνα με τα αρχεία η διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων ξεκίνησε την Παρασκευή, μία μέρα μετά τη δημοσίευση της τελευταίας δημοσκόπησης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: