Μπάιντεν: Προσεγγίζουν τον «ημι-φασισμό» οι Ρεπουμπλικανοί που συμμαχούν με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περιέγραψε με σκληρές λέξεις χθες τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν συμμαχήσει με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του για τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο.

Ο ίδιος, κατηγόρησε την ομάδα αυτή των Ρεπουμπλικάνων ότι αγκαλιάζει τη βία και το μίσος, σημειώνοντας ότι προσεγγίζει τον «ημί-φασισμό,» στη διάρκεια μιας προηγούμενης στάσης που έκανε για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ο Μπάιντεν έχει αρχίσει μία περιοδεία μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ με στόχο την εκδήλωση της υποστήριξης του στους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος, ώστε να εμποδιστούν οι Ρεπουμπλικάνοι στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον πλειοψηφικό έλεγχο του Κογκρέσου. Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει έμφαση στην προώθηση των ουσιαστικών διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Δεν είναι υπερβολή τώρα, ότι είναι κυριολεκτικά αναγκαίο να ψηφίσετε για να διασώσετε και πάλι τη δημοκρατία,» δήλωσε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε ένα πλήθος αρκετών χιλιάδων υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, στο γuμνάσιο Ρίτσαρντ Μοντγκόμερι σε ένα προάστιο του Μέριλαντ στην Ουάσινγκτον. «Η Αμερική πρέπει να διαλέξει για το αν η χώρα μας θα κινηθεί μπροστά ή προς τα πίσω,» τόνισε ο Μπάιντεν.

«Ο Τραμπ και οι ακραίοι Ρεπουμπλικάνοι (Να Κάνουμε την Αμερική Πάλι Μεγάλη – MAGA) έχουν κάνει την επιλογή τους, να πάνε προς τα πίσω, με το σύνολο του θυμού, της βίας, του μίσους και των διακρίσεων,» τόνισε ο ίδιος, λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί έχουν επιλέξει να είμαστε ένα έθνος της ενότητας και της ελπίδας.

Την εκδήλωση προώθησαν ομάδες υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένου και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού παροχής υγειονομικής αναπαραγωγικής περίθαλψης στις γυναίκες Planned Parenthood, αλλά και της οργάνωσης των ακτιβιστών κατά της βίας των όπλων Moms Demand, καθώς οι Δημοκρατικοί τείνουν να υποστηρίξουν ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ασφαλή οπλοκατοχή, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν την απαγόρευση των αμβλώσεων, προκειμένου να βελτιώσουν την εκλογική προοπτική τους για τον Νοέμβριο.

Η Κομητεία του Μοντγκόμερι στο Μέριλαντ ψήφισε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 78% για τον Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις το 2020.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: