Bahrain International Circuit: Ο Max Verstappen κέρδισε την Pole Position στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Στους χρονομετρημένους γύρους για την Pole Position, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2023 που στα τρία ανεπίσημα δοκιμαστικά δεν έδειξε να πρωταγωνιστεί, στο Qualifying, χθες, έκανε τον ταχύτερο χρόνο και σήμερα στον πρώτο αγώνα της F1 ξεκινάει από την πρώτη θέση.

Όλα τα μάτια των φίλων της F1 είναι «καρφωμένα» στο Bahrain International Circuit in Sakhir όπου στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει  υπό το φως των προβολέων ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Στην πίστα μήκους 5.412 μέτρων όπου οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν σε 57 γύρους 308.238 χιλιόμετρα.

Η Red Bull με το καλημέρα και πάλι στην κορυφή ενώ ο Ολλανδός πιλότος Max Verstappen δικαιολογημένα χαμογελάει. Ξέρει τις δυνατότητές του αλλά και την υπεροχή που έχει το μονοθέσιο του. Αν και φέτος η Ferrari δείχνει ανταγωνιστική. O Leclerc ήθελε την Pole Position. Την είχε στο τσεπάκι του. Όμως ο Ολλανδός κατάφερε να κάνει πιο γρήγορο χρόνο κατά 0.228 δέκατα του δευτερολέπτου. Έτσι όμως είναι στη F1. Όλα παίζονται στο δευτερόλεπτο.

Οι μάσκες έπεσαν. Τα δεδομένα άλλαξαν. Απογοήτευση για την Mercedes. Άλλα περίμεναν από τον Hamilton. Μεγάλη απογοήτευση . Ο  L.Hamilton την Πέμπτη είχε κάνει τον πιο γρήγορο χρόνο αλλά χθες η απόδοσή του είχε πέσει ενώ ο ίδιος παραπονέθηκε γιατί το μονοθέσιό του ήταν μάλλον περισσότερο χαμηλό από όσο έπρεπε και ακουμπούσε στην άσφαλτο.

Στο Q1 η σειρά ήταν: Sainz, Verstappen, Norris

Στο Q2 η σειρά ήταν: Leclerc, Verstappen, Sainz

Στο Q3, δηλαδή στο Qualifying η σειρά ήταν Verstappen, Leclerc, Russell.

Χθες στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά υπήρχαν άδειες θέσεις. Στο σημερινό αγώνα δεν θα πέφτει καρφίτσα. Ο αγώνας είναι sold out εδώ και αρκετές εβδομάδες. στο Bahrain International Circuit in Sakhir και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από τον Ant1+ και την F1 TV Pro.

Από φέτος, όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA Formula 1 θα φέρουν το λογότυπο FSC. (Θα ακολουθήσει σχετικό θέμα) .

Bahrain International Circuit: Ο Max Verstappen κέρδισε την Pole Position στον πρώτο αγώνα της χρονιάς gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: