Καιρός: Έρχεται πολικό κύμα στην Ευρώπη μετά τις 10 Μαρτίου – Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα

Λίγο πριν η νέα κακοκαιρία Emil σαρώσει τη χώρα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «πολική αέρια μάζα» που θα κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, ο Μάρτιος θα μπει με διαδοχικές κακοκαιρίες και μετά την Τσικνοπέμπτη, γύρω στις 10 με 12 Μαρτίου, θα έρθει ένα πολικό κύμα στην Ευρώπη, το οποίο ίσως φέρει κρύο και στη Ελλάδα αλλά είναι ακόμα νωρίς για να δούμε πώς ακριβώς θα την επηρεάσει.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Emil

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καταιγίδες θα αρχίσουν να μετατοπίζονται μέσα στη νύχτα και κυρίως αύριο ανατολικά, βορειοανατολικά και η «γραμμή λαίλαπας» αναμένεται να σαρώσει τη χώρα και να φτάσει το βράδυ της Πέμπτης προς το ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι καταιγίδες αυτές πιθανόν να συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων, δηλαδή μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από μεγάλο όγκο νερού, χαλαζοπτώσεις, ακόμα και πολύ δυνατούς ανέμους.

Μικρή είναι η πιθανότητα για βροχές στην Αττική σήμερα. Αύριο, κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα, δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Αττικής, καθώς θα περνά αυτό το ψυχρό μέτωπο.

Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως το κύμα κακοκαιρίας θα αφήσει πίσω του μία αστάθεια. Από την Κυριακή αναμένεται μια πιο ουσιαστική βελτίωση, «για να μας τα χαλάσει ο καιρός ξανά από τη Δευτέρα το απόγευμα», όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε το Newsbeast στο Viber και μάθετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα

ΕΛΛΑΔΑΚαιροςκακοκαιριαΚλεαρχος Μαρουσακης
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: