![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr5fBFunbaJdG2cmcIymMKg45XpkrQFmJTebM54P-FX7qSXJ2d65AQQ7Cf2uofWKBGeOczLXl90sZIF2WnXtfJ3mu3JSbWOxyAdSRS2C2k9FaZf0vleV1VNCd_L66P9sQP0aqMSWPsFNFdP9snqdeKLNstW5ZX2rcYw3CKEfQRU0qFk2intL5Rl4cdhCcW/w480-h640/Χωρίς%20τίτλο%20Αυτη.jpg)
Πρασόρυζο σήμερα γλύκισμα σκέτο !!!
Υλικά
700 γραμμ. πράσα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 κύβο λαχανικών
λίγο σέλινο
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λεμόνι, χυμό + ξύσμα
αλάτι, πιπέρι
.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5bGVUv_EwAg82UR6hL7iJ31ocwCzn0SY80iC460J4ZFx1EbZJUqfw73fspFVeMtCmLnPNXFucFr4DqUb1j4DJtNrKUQ4MYrzEIiWG7aILWTTonR6xuAgB4fu-bauAU8dJPjFNATdmRa5JUy8c2bgGFVp7dP2YprYptCcHyyzzhK5LivaEtnVHv4ECRZ/w300-h400/Χωρίς%20τίτλο.jpg)
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα ψιλοκομμένα.
Εβαλα κ λίγο σέλινο.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σε 1-2 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Την αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένη πριν σερβίρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com