Αύριο ή την Παρασκευή η ορκωμοσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού – Στις 20 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα οι εκλογές

Αύριο ή την Παρασκευή η ορκωμοσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού   Στις 20 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα οι εκλογές

Στις 20 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα θα στηθούν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ αύριο ή την Παρασκευή το πρωί αναμένεται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, να ορκιστεί ως υπηρεσιακή .

Με βάση το , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης , μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, είναι υποχρεωμένος να κάνει κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων και στην συνέχεια να να συγκαλέσει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών -στο οποίο θα συμμετέχει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής-, σε μία τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα .

Ωστόσο με δεδομένο ότι οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε συνασπισμού, ο κ. Παυλόπουλος, προσανατολίζεται στο να μη συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναφέρει το ΑΜΠΕ.. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεις εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους και να επιβεβαιώσει εκ νέου τις αρνήσεις των τριών κομμάτων να συμμετάσχουν σε .

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ ή την Παρασκευή το πρωί ο κ. Παυλόπουλος θα καλέσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, για να ορκιστεί ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός και να αναλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα διαλυθεί η Βουλή και θα ακολουθήσει η προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: