Αθήνα – Θεσσαλονίκη οδικώς με ΙΧ και φυσικό αέριο μόλις 25 ευρώ

Τέσσερις δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού για το «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» στην Ελλάδα, ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με τέσσερα διαφορετικά αυτοκίνητα φυσικού αερίου, για να συναντήσουν δυο επίσης δημοσιογράφους-μέλη του θεσμού στη συμπρωτεύουσα και να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν εμπειρίες.

 Το ταξίδι περιελάμβανε, επίσκεψη στα πρατήρια της FISIKON σε Ανθούσα, Βόλο, Λάρισα αλλά και σε ένα από τα δυο πρατήρια της Θεσσαλονίκης όπου έγιναν και οι προγραμματισμένοι ανεφοδιασμοί των αυτοκινήτων μας.

Η πρώτη διαπίστωση είναι πως σε όλα τα αυτοκίνητα η αυτονομία – με γεμάτες τις δεξαμενές από φυσικό αέριο – ήταν στα 300 χλμ.

Γι’ αυτή την απόσταση ξοδεύει κανείς φυσικό αέριο συνολικού κόστους, 12,5 ευρώ (λιανική τιμή φυσικού αερίου/κιλό στα 0,838 ευρώ).

Ως εκ τούτου, το φυσικό αέριο προκύπτει ως το πιο φθηνό καύσιμο στην αυτοκίνηση μετά τον ηλεκτρισμό – μεθερμηνευόμενο κόστος κατανάλωσης, στα 4 ευρώ ανά 100 χλμ.

Για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρειάσθηκαν σε φυσικό αέριο περίπου 25 ευρώ – ποσό χαμηλότερο ακόμα και από τα – one way – διόδια, της συγκεκριμένης διαδρομής!

Όλο το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε από τον Φώτη Ραίση στο carzine . gr

Περισσότερα http://www.carzine.gr/fisikon-road-test-2015/

 

 

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: