«Ας μην πληρώσουμε το λογαριασμό στην… Ελλάδα»

«Αν υπάρξει Βrexit, δεν θα υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις. Οι διαδικασίες είναι σύνθετες, δεν θα πιέσουν υπέρ μιας περισσότερης ολοκλήρωσης γιατί θα τρομάξει ο κόσμος και θα φύγουν και 2-3 άλλοι…»

«Κανείς δεν ξέρει, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν Βrexit. Το 10-12% είναι αναποφάσιστοι και αυτοί θα είναι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ» εκτίμησε στον Alpha 989 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. «Αύριο το πρωί θα ξέρουμε το αποτέλεσμα, πρώτη ένδειξη θα έχουμε στη 1-2 το πρωί ώρα Ελλάδος. Το συντηρητικό κόμμα είναι διασπασμένο στο θέμα, το ζήτημα είναι αν οι εργατικοί θα σηκώσουν στην πλάτη το να παραμείνουν στην Ε.Ε. Στις 4 το πρωί θα ξέρουμε τα ποσοστά συμμετοχής και έχουν τεράστια σημασία γιατί αν ψηφίσουν οι νέοι θα είναι υπέρ της παραμονής, αν δεν πάνε οι νέοι, θα βγει το Βrexit. Εμπιστεύομαι τους bookies που λένε για 2-3 πιθανότητες να μείνει», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από την Ε.Ε ο κος Κύρτσος απάντησε ότι «υπάρχουν διάφορα σχέδια αλλά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι στο άμεσο μέλλον, θα αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν. Αν υπάρξει Βrexit, δεν θα υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις. Οι διαδικασίες είναι σύνθετες, δεν θα πιέσουν υπέρ μιας περισσότερης ολοκλήρωσης γιατί θα τρομάξει ο κόσμος και θα φύγουν και 2-3 άλλοι». Υποστήριξε ότι μετά το όποιο αποτέλεσμα θα υπάρξουν «δυο χρόνια οικονομικής αβεβαιότητας (για την ΕΕ) και επειδή εμείς είμαστε ευάλωτοι καλό είναι να αποφευχθεί (το Βrexit) για να μην «πληρώσουμε τον λογαριασμό» στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους, οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τους μελλοντικούς εργαζόμενους».

Με αφορμή τις δηλώσεις Βελκουλέσκου, ο κος Κύρτσος αναφέρθηκε στις σχέσεις ΔΝΤ-ΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «είχε έρθει εκπρόσωπος του ΔΝΤ με εκπρόσωπο της Ευρ. Επιτροπής τον Κοστέλο, στην ομάδα εργασίας που παρακολουθεί την εφαρμογή του μνημονίου και τέτοιο καυγά δεν είχαμε ξαναδεί, μου θύμισε τηλεπαράθυρο στην Ελλάδα. Υπάρχουν φοβερές εκκρεμότητες μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε». Υποστήριξε, τέλος, ότι «οι σοσιαλιστές έχουν τον Τσίπρα στα ώπα- ώπα».

karfitsa.gr-Diethni

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: