Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας δεν πρέπει να βασίζεται σε γκρίνιες και ιδεοληψίες

Κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση λίγο πριν τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Γ’ κοινοβουλευτικής Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για ωφέλιμη συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας που πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και την αλληλοεμπιστοσύνη και όχι σε «γκρίνιες» και «ιδεοληψίες».

Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε σωφροσύνη από τους βουλευτές με μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον πλησιάζουν, με τον πρωθυπουργό να τον ασπάζεται και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να του δίνει χειροφίλημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το κτίριο της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για το προωθούμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. «Παιχνιδίσματα και εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας», σχολίασε ο κ. Ιερώνυμος.

Παρόντες στον Αγιασμό ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Απουσίαζαν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: