Συνελήφθη για ληστείες για τράπεζες και ΕΛΤΑ γιος μέλους της 17Ν

Στενή συγγένεια με έναν από τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη» έχει ένας από τους επτά συλληφθέντες στη Πάτρα, μέλος συμμορίες που εμπλέκεται σε ένοπλες υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για τον γιο του Κώστα Καρατσώλη, του «Στέλιου» της «17 Νοέμβρη». Ο 57χρονος σήμερα Καρατσώλης είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση, για ληστεία και έκρηξη. Αποφυλακίστηκε το 2010.

Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Συνελήφθησαν έξι άνδρες και μία γυναίκα -αντιεξουσιαστές και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου- και αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Η εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες.

Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει  μέχρι τώρα σε συλλήψεις επτά ατόμων, ανάμεσά τους και ένας «σκληρός» ποινικός, ο οποίος  κατηγορείται για σωρεία ληστειών με στόχους Ταχυδρομεία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν εντοπιστεί όπλα, εκρηκτικά, καθώς και τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως σε ένα από τα σπίτια που έγιναν έρευνες έχουν εντοπιστεί δύο πιστόλια, 180 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης καθώς και πυροκροτητές.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τουλάχιστον επτά ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα  ΕΛ.ΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα. Η αστυνομική επιχείρηση είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ γίνονται έρευνες και σε σπίτια.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: