Αργυρούπολη: Μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καταθέτει η οικογένεια της Όλγας σε βάρος του 47χρονου

Νέα δεδομένα για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του αποκαλούμενου νταή της Αργυρούπολης ενδέχεται να δημιουργήσει ο θάνατος της 42χρονης Όλγας, η οποία κατέληξε χθες έπειτα από 12 μήνες νοσηλείας, εκ των οποίων τους επτά ήταν σε κώμα. Η άτυχη γυναίκα και μητέρα ενός παιδιού είχε δεχθεί άγρια επίθεση από τον 47χρονο δράστη, τότε σύντροφό της, με αποτέλεσμα έπειτα από μακρά νοσηλεία να φύγει χθες από τη ζωή.

Τον περασμένο Μάρτιο ο δράστης είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της άτυχης γυναίκας. Μάλιστα δικαστές και ένορκοι με την απόφασή τους του είχαν αναγνωρίζει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη.

Ωστόσο, τώρα μετά την κατάληξη της 42χρονης, η οικογένειά της ετοιμάζεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 47χρονου. Με αυτή θα ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δράστη και ήδη καταδικασθέντα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το βασικό επιχείρημα της οικογένειας θα είναι ότι ο θάνατος της Όλγας συνδέεται αιτιωδώς με τις πράξεις του 47χρονου, ήτοι με τα χτυπήματα που της κατάφερε με αποτέλεσμα την παραμονή της σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης επί 19 μήνες και εν τέλει το θάνατό της. Οι εισαγγελικές αρχές αφού εξετάσουν την μηνυτήρια αναφορά θα αποφανθούν για την άσκηση ή μη νέας δίωξης σε βάρος του 47χρονου. Σε περίπτωση πάντως που του απαγγελθεί νέα κατηγορία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, όπως προτίθεται να ζητήσει η οικογένεια του θύματος, τότε αυτός θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Λουκάς Πουρσανίδης, τόνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον 47χρονο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλην όμως, όπως επισήμανε, μετά το θάνατο της κοπέλας τα πραγματικά περιστατικά έχουν αλλάξει διότι «μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία η οποία συνδέεται με τις πράξεις του δράστη». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει δεδικασμένο», δηλαδή «όταν έχει καταδικασθεί κάποιος δεν μπορεί να του ασκηθεί νέα δίωξη και να καταδικαστεί για πανομοιότυπη πράξη». Η οικογένεια πάντως, όπως είπε ο κ Πουρσανίδης, είναι αποφασισμένη να καταθέσει την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία η οποία και θα αποφανθεί σχετικά.

Πάντως, νομικοί σημείωναν ότι στη δίκη του 47χρονου που θα ακολουθήσει στο Εφετείο υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία, με την έδρα όμως να είναι εκείνη που θα αποφασίζει εάν ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να γίνει δεκτό.

Η απόφαση του ΜΟΔ και η απολογία του κατηγορούμενου

Τον περασμένο Μάρτιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε εκδώσει την τελική απόφασή του για τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε διακρίσεις στο άθλημα του τζούντο. Με την απόφαση του είχε επιβληθεί κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα περιέγραφε η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία είχε αναγνωστεί στη δίκη. Σε αυτήν γίνονταν λόγος για πληθώρα εσωτερικών καταγμάτων σε όλο το σώμα του θύματος, ακόμη και αιμάτωμα στο κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά, κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως χαστούκισε τρεις φορές την σύντροφό του, επειδή εκείνη του είχε πει ότι υπήρχε άλλο πρόσωπο στη ζωή της. Προκειμένου δε, να δικαιολογήσει την εξαφάνισή του αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της άτυχης γυναίκας, υποστήριξε πως ήταν μια κατάσταση που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.

Μεταξύ άλλων στην απολογία του στο δικαστήριο ο 47χρονος, ζήτησε συγνώμη από το θύμα και την οικογένειά της και της ευχήθηκε να γίνει γρήγορα καλά. «Το απόγευμα ξεκίνησα μόνος μου πάλι να πίνω ρακί μέχρι τα ξημερώματα και κάποια στιγμή έκανα και χάσις. Εκείνη ήταν στο κρεβάτι όταν πήγα να ξαπλώσω. Τότε γύρισε και μου είπε: «θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη». Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό από τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώθηκα όρθιος και τη χαστούκισα τρεις φορές. Ξαναγύρισα και την είδα γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα το όνομά της αλλά δεν ανταποκρίνονταν. Δεν είδα αίμα. Πήρα το 166 αλλά βγήκε τηλεφωνητής και το έκλεισα. Μετά πήρα την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο», είχε υποστηρίξει ο κατηγορούμενος λέγοντας πως έχει διαγνωστεί με ψυχιατρική νόσο και πως μετά την προφυλάκισή του λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: