To ημερολόγιο του σαδιστή serial killer «BTK» τον συνδέει με 2 ακόμη δολοφονίες γυναικών

Ο serial killer Ντένις Λιν Ρέιντερ, γνωστός με το παρατσούκλι «BTK» που είχε δώσει ο ίδιος στον εαυτό του (από τα αρχικά των λέξεων «Bind», «Torture, «Kill» που χαρακτήριζαν τις διεστραμμένες φαντασιώσεις του) θεωρείται πλέον «κύριος ύποπτος» σε δύο ακόμη δολοφονίες γυναικών που παραμένουν άλυτες επί δεκαετίες.

Ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος των ΗΠΑ, που για πολλά χρόνια στραγγάλιζε αθώους ανθρώπους και παρέμενε ατιμώρητος χλευάζοντας τις Αρχές με κοροϊδευτικές επιστολές, συνελήφθη το 2005 αφού τον πρόδωσαν τα μεταδεδομένα που περιείχε μια δισκέτα που έστειλε στην αστυνομία. Καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια και σήμερα βρίσκεται στην πολιτειακή φυλακή του Κάνσας.

Ο σαδιστής εγκληματίας είχε δημιουργήσει το προσωπείο του άψογου οικογενειάρχη και σεβαστού μέλους της κοινότητας όπου ζούσε. Είχε ένα σταθερό επάγγελμα, ήταν πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου και αρχηγός προσκόπων, όμως πίσω από την φαινομενικά άμεμπτη ζωή του κρυβόταν μια διεστραμμένη προσωπικότητα που αντλούσε σeξουαλική ικανοποίηση από τον θάνατο.


Σύμφωνα με το Law and Crime, ο BTK κρατούσε σημειώσεις για τα θύματα που έβαζε στο στόχαστρο και παρακολουθούσε, μέχρι να βρει την ευκαιρία να τα σκοτώσει. Πρόσφατα, το απόσπασμα από ένα ημερολόγιό του και άλλα στοιχεία που ανακάλυψαν οι Αρχές δείχνουν ότι ο 78χρονος σήμερα άνδρας μπορεί να είχε διαπράξει δύο ακόμη φόνους μεταξύ 1974 και 1991, το διάστημα δηλαδή που είχε σκοτώσει τα περισσότερα θύματά του.

Η υπόθεση εξαφάνισης της Σίνθια Κίνεϊ

Όταν η 16χρονη Σίνθια Ντον Κίνεϊ εξαφανίστηκε από ένα πλυντήριο αυτοεξυπηρέτησης στην πόλη Παγούσκα της Οκλαχόμα στις 23 Ιουνίου του 1976, οι Αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της έφηβης τσιρλίντερ που τα αγαπημένα της πρόσωπα φώναζαν «Σίντι». Η κοπέλα δεν βρέθηκε ποτέ, ωστόσο ο Σερίφης της κομητείας Όσατζ ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που συνδέουν τον Ρέιντερ όχι μόνο με αυτήν την υπόθεση, αλλά και με μια άλλη δολοφονία γυναίκας στο Μιζούρι.


Σύμφωνα με τον Έντι Βίρντεν, προσωπικά αντικείμενα του δολοφόνου που κατασχέθηκαν κατά την έρευνα στο σπίτι του μετά τη σύλληψή του «θα εξεταστούν διεξοδικά για να προσδιοριστεί η ενδεχόμενη σύνδεσή τους» με έρευνες για εγκλήματα στις δυο πολιτείες. «Αυτή τη στιγμή, ο Ρέιντερ θεωρείται κύριος ύποπτος σε αυτές τις άλυτες υποθέσεις» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Αναφορικά με την υπόθεση της «Σίντι» το στοιχείο κλειδί φέρεται να είναι ένα απόσπασμα από ένα ημερολόγιο του Ρέιντερ από το 1976. Υπό τον τίτλο «Πρότζεκτ: Κακή μέρα στο πλυντήριο» ο BTK περιγράφει στο συγκεκριμένο απόσπασμα πώς πέρασε την ημέρα του παρακολουθώντας στο πλυντήριο μια μελαχροινή κοπέλα που ήταν «υποψήφιο θυμα». «Το πλυντήριο είναι καλό μέρος για να παρακολουθώ θύματα και να ονειρεύομαι. Μερικές φορές φοράω ένα γυναικείο εσώρουχο και, αφού παρακολουθώ ένα κορίτσι ή μια γυναίκα, ανακουφίζομαι στην τουαλέτα με σκέψεις αυνανισμού», έγραφε ο διεστραμμένος άνδρας.

Σε συνέντευξή του με τους New York Times, o Σερίφης Βίρντεν παραδέχτηκε ότι η ιδέα ότι η εξαφάνιση της κοπέλας μπορεί να συνδέεται με τον BTK του ήρθε ενώ έβλεπε μια σειρά True Crime για τον serial killer. Η σχετικά μικρή απόσταση που χωρίζει τα εγκλήματά του στο Κάνσας από την Πάγουσκα (έδρα της κομητείας Όσατζ) έβαλε τον σερίφη σε υποψίες και επισκέφθηκε τον Ρέιντερ στη φυλακή. Ο ίδιος ο δολοφόνος αρνήθηκε ότι έκανε τελικά πραγματικότητα τις δολοφονικές φαντασιώσεις του για τις γυναίκες που παρακολουθούσε σε πλυντήρια, όμως η έρευνα δεν σταμάτησε εκεί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: